ΥΛΙΚΑ
1'5 κιλό αλεύρι
3 φ μαγιά
6 αυγά
2 νεροπότηρα ζάχαρη
μισό πακέτο βούτυρο
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο,
1 νεροπότηρο γάλα,
2 βανίλιες,
μαχλέπι, κακουλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και τα αδειάζουμε στη λεκάνη με το αλεύρι που είναι ανακατωμένο με το μαχλέπι, κακουλέ, την μαγιά και τις βανίλιες.
Ζυμώνουμε βάζοντας λίγο λίγο από το ζεστό βούτυρο.
Αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 2 ώρες.
Πλάθουμε και αφήνουμε ξανά μισή ώρα, αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε στους 180 για 40/45".
Βάζουμε πάνω αμύγδαλα.
Ioanna Vania
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου