Εκατοντάδες καθηγητές Πανεπιστημίου, συγγραφείς, ιστορικοί, ανώτατοι στρατιωτικοί, ανάμεσά τους (και κάποιοι πολύ γνωστοί σας!)
Η Οργάνωση International Hellenic Association συγκέντρωσε ....
διαδικτυακά πάνω από 1000 υπογραφές Ελλήνων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι καταγγέλλουν την Συμφωνία των Πρεσπών με το παρακάτω κείμενο υπογραφών, ως απαράδεκτη και βλαπτική για την Ελλάδα.
Μέσα στα ονόματα περιλαμβάνονται πρέσβεις ε.τ., ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίων, στρατηγοί, εκπαιδευτικοί, νομικοί, ιατροί, μηχανικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η «Συμφωνία των Πρεσπών» της 17ης Ιουνίου 2018 παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων (σαν «Βόρεια Μακεδονία») και αναγνωρίζει σε αυτό «Μακεδονική εθνότητα» και «Μακεδονική γλώσσα». Το όνομα «Μακεδονία» είναι το όχημα του ανυπόστατου και απαράδεκτου αλυτρωτισμού των Σκοπιανών, ενώ η εθνότητα και η γλώσσα αποτελούν σαφώς συνεπακόλουθα του ονόματος.
Σύμφωνα και με την απόφαση του Αρείου Πάγου (Απόφαση 1448 / 2009 (Δ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ) δεν υπάρχει Μακεδονική εθνότητα, ούτε Μακεδονική γλώσσα. Το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι απαράδεκτο, γιατί ευθέως υπονοεί μια Μακεδονία χωρισμένη σε βόρεια και νότια και θα τονώνει αενάως τον αλυτρωτισμό και τις εξ αυτού επεκτατικές βλέψεις των Σκοπίων.
Τα κόμματα που κυβερνούν δεν ανέφεραν στις προεκλογικές τους εξαγγελίες ότι θα επιδιώξουν συμφωνία με τα Σκόπια παραδίδοντας τα πάντα. Άρα δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να προβαίνει σε σχετική συμφωνία και είναι απαράδεκτο το ότι επιδιώκει να κυρωθεί η «Συμφωνία των Πρεσπών» στη Βουλή των Ελλήνων με απλή πλειοψηφία των παρόντων, ως απλό νομοσχέδιο, ενώ θα έπρεπε έστω να ακολουθούνταν «κατ’ αναλογία» με το άρθρο 28,β του Συντάγματος η πλειοψηφία των 3/5, δηλαδή 180 βουλευτών. Θα έπρεπε για μια τόσο σοβαρή υπόθεση να ερωτηθεί και αποφανθεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε ένα δημοκρατικό Δημοψήφισμα, αν εγκρίνει με ένα ”ΝΑΙ” ή απορρίπτει με ένα ”ΟΧΙ” τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Πρέπει να γνωρίζουν άπαντες εντός και εκτός Ελλάδας ότι υπογράφουν με την τυχόν κύρωση της συμφωνίας την αποσταθεροποίηση της περιοχής και την απάλειψη κάθε ειρηνικής συμβίωσης, καλής γειτονίας και αλληλεγγύης με όσους καλλιεργούν επεκτατικές βλέψεις εναντίον της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδα μας.
Ο ελληνικός λαός ποτέ δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα σε βάρος του.
ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Προς:
κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας
κ. Πάνο Καμμένο, Υπουργό Αμύνης
Κοινοποίηση:
Αρχηγούς όλων των Πολιτικών Kομμάτων
Όλα τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές
Οι κάτωθι υπογράφοντες, συντασσόμενοι με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, διαφωνούμε με την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς την θεωρούμε ανιστόρητη, επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και την σταθερότητα στην περιοχή.
Η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μέσω του γεωγραφικού προσδιορισμού είναι ανιστόρητη, διότι η ιστορική Μακεδονία της αρχαιότητας αντιστοιχεί σχεδόν πλήρως στο σημερινό ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας, εκτός από μια στενή λωρίδα (Πελαγονία) στο νότιο τμήμα της σημερινής ΠΓΔΜ. Καμία διεθνής συνθήκη δεν όρισε τα όρια της Μακεδονίας ως γεωγραφική ενότητα. Η ελληνικότατη Πελαγονία (νοτιότερη περιοχή της ΠΓΔΜ) δεν ανήκε γεωγραφικά στη Μακεδονία αλλά ενσωματώθηκε όψιμα στο κράτος του Φιλίππου. Επί πλέον, ποτέ δεν υπήρξε Μακεδονική εθνότητα, και επομένως η αναγνώριση των κατοίκων της χώρας των Σκοπίων ως Μακεδόνων αποτελεί κατάφωρη παραχάραξη της ιστορίας.
Η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, γιατί ο ανυπόστατος αλυτρωτισμός και οι επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας που η εκχωρηθείσα από την συμφωνία των Πρεσπών ονομασία υποτίθεται ότι θα εξαλείψει, παραμένουν σε ισχύ στο ακέραιο και θα βρίσκουν στήριξη στο γεγονός ότι η ταυτότητα και η γλώσσα θα ονομάζονται «μακεδονικές». Ούτε και οι υποτιθέμενες αλλαγές του Συντάγματος των Σκοπίων είναι δυνατόν να πείσουν, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας τους περιοδεύει πλέον καυχώμενος για την αναγνώριση του «Μακεδονισμού» που πέτυχε στις διαπραγματεύσεις. Μετά την συμφωνία των Πρεσπών και η κυβέρνηση των Σκοπίων και άλλοι διεθνείς οργανισμοί αποκαλούν πλέον την ΠΓΔΜ απλά Μακεδονία. Ο ισχυρισμός του κ. Κοτζιά ότι αυτό θα αλλάξει μόλις επικυρωθεί η συμφωνία, ακυρώνεται στην πράξη και δεν συνάδει με τον πολιτικό ρεαλισμό που θα πρέπει να διαπνέει όσους διαπραγματεύονται το επίμαχο ζήτημα του ονόματος.
Η συμφωνία είναι επιζήμια για το μέλλον της χώρας μας, όχι διότι κινδυνεύουμε από μία ενδεχόμενη επίθεση εκ μέρους του ίδιου του κράτους των Σκοπίων, το οποίο δεν έχει το εκτόπισμα να απειλήσει από μόνο του ουσιαστικά την χώρα μας. Οι επιδιώξεις όμως των Σκοπίων που στηριζόμενες σε ανυπόστατους «αλυτρωτισμούς» απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, θα είναι εσαεί εργαλείο στα χέρια κάποιων δυνάμεων για να κρατούν υπό ομηρία την Ελλάδα και αντίπαλο δέος κατά την προσπάθεια ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.
Τέλος, η συμφωνία είναι ετεροβαρής (δίνουμε το όνομα για να πάρουμε τι; ούτε μια στοιχειώδης πρόνοια δεν υπήρξε για τον χειμαζόμενο ελληνισμό της Πελαγονίας από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα), και με αυτήν διαιωνίζονται οι συνθήκες για τις γλωσσολογικά, γεωγραφικά, ιστορικά, λαογραφικά κι εθνολογικά αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες διεκδικήσεις των Σκοπιανών. Η συμφωνία των Πρεσπών διατηρεί τις προϋποθέσεις για πιθανές παρεμβάσεις τρίτων, που σήμερα κιόλας εποφθαλμιούν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, δημιουργούν τις συνθήκες για μόνιμη αστάθεια στην περιοχή και θα δηλητηριάζουν στο διηνεκές τις σχέσεις καλής γειτονίας με το άμεσο περιβάλλον μας.
Ως εκ τούτου, εμείς οι υπογράφοντες την επιστολή αυτή Έλληνες πολίτες, μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα και την Διασπορά, Δημοτικές και Κοινοτικές αρχές ανά την Ελλάδα, Διπλωμάτες, Ιεράρχες, Επιστήμονες (Δικηγόροι, Γιατροί, Μηχανικοί και πολλοί άλλοι) καθώς και άλλες προσωπικότητες, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια και καλούμε την κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα, προκειμένου να απορριφθεί ή να εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών. Το δημοψήφισμα είναι μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία. Αντίθετα, δεν είναι δημοκρατικό να αποφασίζει η Βουλή των Ελλήνων, με μια κυβέρνηση που είναι ουσιαστικά μειοψηφική στον ελληνικό λαό, δεδομένου ότι το ένα κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση δηλώνει την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών. Το δημοψήφισμα αυτό οφείλει να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.
1.Το International Hellenic Association–IHA www.professors–PhDs.com είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός φορέας με έδρα το Delaware των ΗΠΑ. Τα μέλη του ΙΗΑ προέρχονται κυρίως από την πανεπιστημιακή κοινότητα, και είναι διάσπαρτα ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Εκτός των πανεπιστημιακών, μέλη του ΙΗΑ είναι πρώην πρέσβεις, στρατηγοί, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας. Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει ηλεκτρονικά τον Ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω επιτροπών για εθνικά και πολιτιστικά θέματα.
Οι υπογράφοντες:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου