Υλικά
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φέτες ψωμί
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουτ. σούπας κοφτή κορν φλάουρ
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι/πιπέρι
- 1/3 φλιτζ. λευκό κρασί + λίγο έξτρα κρασί (για τα χέρια και το ράντισμα του ρολού)
- λίγο γάλα (για το μούλιασμα του ψωμιού)
Για τη γέμιση:
- 6 φέτες ζαμπόν καπνιστό
- 100-150γρ. τυρί καπνιστό (εναλλακτικά γραβιέρα ή κασέρι), κομμένο σε μπαστουνάκια
- 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
Αφήνετε το ψωμί να μουλιάσει σε λίγο γάλα.
Τρίβετε τα κρεμμύδια στο μούλτι και τα στύβετε πολύ καλά για να φύγουν όλα τα υγρά.
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το μουλιασμένο ψωμί, τα κρεμμύδια, το κορν φλάουρ, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Βρέχετε τα χέρια σας με λίγο κρασί και ζυμώνετε το μείγμα για μερικά λεπτά (να αφρατέψει ο κιμάς).
Βάζετε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα (ώστε να ενωθούν τα αρώματα).
Όσο είναι ο κιμάς στο ψυγείο, ζεσταίνετε σε ένα τηγανάκι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά την πιπεριά που έχετε κόψει σε μπαστουνάκια. Την αφήνετε να κρυώσει.
Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο, τον τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα και τον ανοίγετε σε ορθογώνιο (με τα χέρια σας ή με πλάστη).
Απλώνετε πάνω στον κιμά τις φέτες ζαμπόν, τη σοταρισμένη πιπεριά και το τυρί. Κλείνετε με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό και τοποθετείτε μέσα σε φόρμα κέικ.
Ραντίζετε το ρολό με λίγο κρασί, ρίχνετε και το 1/3 φλιτζ. κρασί μέσα στη φόρμα του κέικ και ψήνετε στους 200°C για 50′-60′ (γυρνώντας το ρολό μέσα στη φόρμα κατά διαστήματα για να ψηθεί από όλες τις πλευρές).
Το σερβίρετε ζεστό, κατά προτίμηση με πατάτες φούρνου.
Tip1: Τοποθετείστε αρχικά το ρολό με την ένωση προς τα κάτω για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
Tip2: Βάζοντας το ρολό μέσα στη φόρμα του κέικ με τη λαδόκολλα, δεν θα κολλήσει το ρολό κατά το ψήσιμο. Εναλλακτικά, λαδώστε πολύ καλά τη φόρμα του κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου