Υλικά
800 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο κανελόνια
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
1/2 κ.γ κανέλας
150 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον κιμά
και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό,σκεπάζουμε με το καπάκι του και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και μετά ρίχνουμε το τυρί.Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε βαθύ ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω σάλτσα ντομάτας και νερό να τα σκεπάζει,καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε να ψηθούν στους 220 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.10 λεπτά πιο πρίν βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο αλλα 10 λεπτά να λιώσει η μοτσαρέλα.
mpaxarikkanela.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου