Amfipoli News: Ο Γρ. Τσόκας, καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ΑΠΘ, για την Αμφίπολη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ο Γρ. Τσόκας, καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ΑΠΘ, για την Αμφίπολη (ΗΧΗΤΙΚΟ)



«Μετά τις πρώτες ανασκαφές, ήμουν αυτός που διεξήγαγε τις γεωφυσικές και τις γεωλογικές έρευνες, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» υπενθύμισε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Γρηγόρης Τσόκας, καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, σχετικά με τη γεωφυσική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο στον Τύμβο Καστά τα αποτελέσματα της οποίας είχαν ανακοινωθεί και από το υπουργείο Πολιτισμού τον Ιανουάριο του 2015, πέρα από διάφορα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Επιπλέον, ο κος Τσόκας ανέφερε πως έχουν ανιχνευτεί κάποιες περιοχές στο υπέδαφος όπου εντοπίζεται το ταφικό μνημείο, στις οποίες υπάρχει πιθανότητα «να υπάρχουν και κάποιες άλλες δομές, όχι τόσο μεγάλες βέβαια», οι οποίες χρήζουν αρχαιολογικής έρευνας. 
Σύμφωνα με τον καθηγητή Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, οι γεωφυσικές έρευνες «καλό θα ήταν να επεκτεινόταν στην περιοχή έξω απ’ το μνημείο. Η περιοχή αυτή πιθανόν να κρύβει και άλλες αρχαιότητες, άλλες συνοδές κατασκευές. Πιθανόν όλα αυτά. Καλό θα ήταν να διερευνηθεί».
Ωστόσο, οι έρευνες εκτός του μνημείου διεκόπησαν λόγω έλλειψης πόρων, σύμφωνα με τον ίδιον.

      
Ακούστε ΕΔΩ




    alpha965.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου