Amfipoli News: Γλυκό Κουταλιού Νεραντζάκι Ρολό.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Γλυκό Κουταλιού Νεραντζάκι Ρολό.


Καλημέρα στην ομάδα..!!!
Μπορείτε αντί Νεραντζάκι να το κάνετε με χοντρές φλούδες πορτοκαλιού ..εγώ τα φτιάχνω και με κάλυψη σοκολάτας (το μισό μέρος κάθε φλούδας).
———————————————————

Υλικά :
1/5 κιλό φλούδες νεράντζι
1/5 κιλό ζάχαρη
3/5 φλιτζάνια νερό
χυμό ενός λεμονιού
2 βανίλιες

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά εξωτερικά τα νεράντζια τα σκουπίζουμε και τρίβουμε στον ψιλό τριφτή εξωτερικά την φλούδα. Κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες. Αφαιρούμε το εσωτερικό του νεραντζιού. Τυλίγουμε τις φλούδες σε ρολό και σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδα. Σε μεγάλη βελόνα με σπάγκο ή χοντρή κλωστή περνάμε τα ρολάκια διαδοχικά σε μεγάλα κολιέ.
Σε βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε κρύο νερό και βάζουμε τα ρολάκια νεραντζιού σκεπάζοντας τα με ένα πιάτο για να ξεπικρίσουν . Η διαδικασία κρατά 24 ώρες αλλάζοντας το νερό ανά 2 ώρες.
Την επομένη βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε τα ρολάκια να βράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε τα νεράντζια πετάμε το νερό της κατσαρόλας και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες δύο φορές.
Στη συνέχεια αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα νεράντζια και τα βάζουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν .
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε τα νεραντζάκια και αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα. Αποσύρουμε το γλυκό από την φωτιά και αφήνουμε για μια νύχτα να ξεκουραστεί. Την επομένη ξαναβράζουμε το γλυκό για περίπου ένα τέταρτο μέχρι να δέσει το σιρόπι. Δοκιμάζουμε το σιρόπι να κάνει κόμπους. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι και τις βανίλιες. Όπως είναι ζεστό τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα κλείνουμε ερμητικά τα καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα έως ότου να κρυώσει το γλυκό καλά.

Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα :

Πλένουμε με ζεστό νερό σαπούνι και λεμόνι τα βάζα καλά. Στην σχάρα του φούρνου ή σε ταψί στρώνουμε μια καθαρή πετσέτα τοποθετούμε τα βάζα και τα καπάκια με το στόμιο προς τα κάτω αφήνουμε στους 110 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα.

Καλή όρεξη..!!!

‎Gianna Ppx‎ προς ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου