Amfipoli News: Φουντουκόπιτα με σοκολάτα...

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Φουντουκόπιτα με σοκολάτα...


300 γρ. Φαρίνα 
4 αυγά
2 πρέζες αλάτι
200 γρ. Ζάχαρη 
200 γρ. Φουντούκια ψημένα αλεσμένα 
1 κ.γ. βανίλια υγρή
100 γρ. Βούτυρο (το λιωνουμε) 
3/4 φλ. Γάλα εβαπορέ αδιαλυτο

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά... Ρίχνουμε την βανίλια, το αλάτι, το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι, το βούτυρο και τέλος τα φουντούκια... ανακατεύουμε και Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι βουτυρωμενο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 40-45 λεπτά περίπου ( δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι για να δούμε αν έγινε)...

Σιρόπι...
250 ml νερό
250 γρ. Ζάχαρη

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά...

Γκαναζ σοκολάτας...
150 ml κρέμα γάλακτος 
250 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και Ρίχνουμε την κουβερτούρα... ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο...

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το σιροπιαζουμε με κρυο σιροπι... το αφήνουμε για λιγο να τραβήξει και Ρίχνουμε την γκαναζ.... γαρνιρουμε με τριμμένα φουντούκια... Την διατηρούμε στο ψυγείο...

‎Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου