Amfipoli News: Γιαουρτοζελέ φράουλας

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Γιαουρτοζελέ φράουλας


Υλικά:
250 γρ φράουλες 
200 γρ ζάχαρη άχνη 
1 κσ χυμό λεμόνι πολτοποιημένα όλα μαζί.
200 μλ νερό βραστό + 300 μλ παγωμένο
12 φύλλα ζελατίνης η 20 γρ βάζω για 5 λεπτά σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Βάζω σε κατσαρολάκι να βράσουν τα 200 μλ νερό μαζί με τις λιωμένες φράουλες και βράζω μέχρι να αρχίσει να κοχλαζει τις στραγγίζω με σουροτιρι σε άλλη κατσαρόλα για να μην έχει σπορια.
Βαζω τις ζελατινες αφού τις στραγγίζω το σακουλάκι ζελέ ανακατεύω μέχρι να λιώσουν καλά βάζω τα 300 μλ παγωμένο νερό ανακατεύω αφήνω να γίνει χλιαρό και βάζω στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πηζει.
Μετα χτυπάω με το μίξερ το ζελέ και βάζω το γιαούρτι συνεχίζω το χτύπημα μεχρι να ενσωματωθεί καλα το αδειάζω σε ένα μπολ και το βάζω στην κατάψυξη για μια η δυο ώρες.
Για να το βγάλω βάζω σε ένα μεγαλύτερο Μπολ ζεστό νερο βάζω το μπολ με το ζελέ για 1-2 λεπτά το βγάζω και βάζω ένα πιάτο και αναποδογυρίζω.
Εγώ έβαλα στο πάτο του μπολ φράουλες και φύλλα δυόσμου για ντεκόρ αλλά με δυσκόλεψε για να βγει καλύτερα αν θέλουμε να βάλουμε ντεκόρ όταν βγάλουμε το ζελέ τότε να στολισουμε.

‎Πετρινα Μπαρδανη‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου