Υλικά:
500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ.νερό χλιαρό
αλάτι
1 κουτ.γλυκού ταχίνι
11/2 φακ.μαγιά ξερή
40 γρ.ζάχαρη
50 γρ.λάδι ηλιέλαιο
σουσάμι για επάνω
Όλα μαζί τα χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο.
Όταν μαζευτεί η ζύμη στον γάντζο είναι έτοιμη.
Αν κολάει λίγο αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λαδάκι και μεταφέρουμε σε λεκάνη αφήνουμε για πέντε λεπτά σκεπασμένη με πετσέτα.
Μετά ετοιμάζουμε ένα ποτήρι νερό με μια κουτ.σούπας ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Παίρνουμε από την ζύμη 100γρ. και κάνουμε κορδονάκια στρογγυλά. Τα περνάμε από το ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι βάζουμε στο ταψί με λαδόκολα τα αφήνουμε μισή ώρα.
Δεν θέλουμε να φουσκώσουν πολύ και ψήνουμε στους 200 για 10 με 17 λεπτά, δεν τα αφήνουμε να ξεροψηθούνε.
Ευδοκία Παπαμακαρίου προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου