Πώς μια κλασική επιλογή μπορεί να αναβαθμιστεί αντικαθιστώντας ένα συστατικό με ένα άλλο.
Υλικά
6 φέτες ψωμί,
4 αυγά,
3/4 φλ.τσαγιού γάλα,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
πρέζα ζάχαρη,
1/4 κ.γ. αλάτι,
πρέζα πιπέρι
4 αυγά,
3/4 φλ.τσαγιού γάλα,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
πρέζα ζάχαρη,
1/4 κ.γ. αλάτι,
πρέζα πιπέρι
Επιλογές να τις φάμε, ανάλογα με την όρεξη που έχουμε:
με γιαούρτι,
με φέτα,
με κίτρινα τυριά,
με πραλίνα φουντουκιού
με γιαούρτι,
με φέτα,
με κίτρινα τυριά,
με πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
- Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα χτυπάω με ένα σύρμα να γίνει αφράτο το μείγμα.
- Κόβω και το ψωμί σε φέτες μέτριες όχι πολύ χοντρές.
Ο ένας τρόπος που τις κάνω είναι να της βάλω στο πυρέξ.
- Ρίχνω από πάνω το μείγμα με τα αυγά και τριμμένα κίτρινα τυριά.
- Έπειτα, βάζω λίγο βούτυρο από πάνω και τις ψήνω στους 230 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 10-12 λεπτά.
- Πάντα ανάλογα με το φούρνο και με το πως τις θέλουμε.
- Έτσι έγιναν μαλακές σαν σουφλέ.
Ο άλλος τρόπος είναι να τις αφήνω 1 λεπτό στο μείγμα με τα αυγά.
- Τις βάζω σε λαδόκολλα πάνω στη σχάρα.
- Έπειτα, βάζω ελάχιστο βούτυρο από πάνω και τις ψήνω στους 230 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες μας αρέσουν.
Δείτε ένα βίντεο με μία συνταγή για αυγοφέτες στο τηγάνι χωρίς γάλα, αλλά με μπίρα:
Πηγή: argiro.gr
Το είδαμε womantoc
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου