Amfipoli News: Ο Μέγας Αλέξανδρος εγεννήθη, μάλλον, στις 9 Ιουλίου 356 π.Χ.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ο Μέγας Αλέξανδρος εγεννήθη, μάλλον, στις 9 Ιουλίου 356 π.Χ.



Του Μηνά Τσικριτζή (*)
Χθες και σήμερα πήρα μηνύματα για την γέννηση του Αλεξάνδρου στις 20 ή 22 Ιουλίου. 
Πήγα στην el.wikipedia και αναφέρει την 20ή ή 26η Ιουλίου.
Γεννήθηκε στην Πέλλα, πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους.
Λόγω ενασχόλησης μου πριν 5 χρόνια με την Αμφίπολη - βλέπε ΕΔΩ όπου στο 1:33 λεπτό παρουσιάζω τα αστρονομικά στοιχεία για την ημέρα θανάτου του Αλεξάνδρου, που συνέβη στις στις 12 Ιουνίου 323 π.Χ. - το θέμα της Γέννησής του, θεωρώ ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον Αστρονομικά, γιατί παρατηρούνται τρεις σύνοδοι πλανητών κ.ά.




Στην ανωτέρω εικόνα παρατηρούνται οι εξής συμπτώσεις στις 9 Ιουλίου έχουμε μια σπάνια απόλυτη σύνοδο και ταύτιση των πλανητών Δία και Αφροδίτης σε σύνοδο με τον Άρη την ώρα που δύει ο αστερισμός του Λέοντα
Με βάση τα στοιχεία αυτά πιθανολογώ, ότι η μητέρα του τον θεώρησε παιδί έρωτα (Αφροδίτης) με Δία και λόγω Άρη (Πολεμιστής) ως Βασιλιά (Λέων) και είχαμε και Πανσέληνο (Άρτεμις - Η πανσέληνος φέρει ὠρίμανσιν καὶ ὁλοκλήρωσιν, ἐνὼ ἔχει παρατηρηθεῖ πὼς διευκολύνει τὸν τοκετὸν ἀνθρώπων καὶ ζῴων).

Βέβαια ο Πλούταρχος αναφέρει: [3.5] Ἐγεννήθη δ᾽ οὖν Ἀλέξανδρος ἱσταμένου μηνὸς Ἑκατομβαιῶνος, ὃν Μακεδόνες Λῷον καλοῦσιν, ἕκτῃ, καθ᾽ ἣν ἡμέραν ὁ τῆς Ἐφεσίας Ἀρτέμιδος ἐνεπρήσθη νεώς

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις έξι του Εκατομβαιώνα, που οι Μακεδόνες ονομάζουν Λώο, την ημέρα που κάηκε ο ναός της Άρτεμης στην Έφεσο. [3.6]

Παίρνοντας αφορμή από αυτό το γεγονός ο Ηγησίας από την Μαγνησία είχε πει μια εξυπνάδα ικανή με την κρυάδα της να σβήσει την πυρκαγιά εκείνη· είπε δηλαδή ότι ήταν αναμενόμενο να καεί ο ναός, αφού η Άρτεμηασχολούνταν με την γέννηση του Αλέξανδρου.

Ο Εκατομβαιών μήνας άρχιζε μετά το θερινό Ηλιοστάσιο με την νέα Σελήνη, που τότε ήταν 26 Ιουνίου. Στις 27 ήταν η πρώτη ημέρα του Εκατομβαιώνα, άρα η πυρπόληση του Ναού πρέπει να έγινε στις 2 Ιουλίου. Άρα κατά την μελέτη αυτή ο Αλέξανδρος θα πρέπει να γεννήθηκε μεταξύ 2 και 9 Ιουλίου όπου τα αστρονομικά στοιχεία που παρατηρούνται στην ανωτέρω εικόνα δεν αλλάζουν σημαντικά. Πιθανότερη ημερομηνία να είναι στις 9 και αργά μετά την δύση του Ήλιου.

Εννοείται ότι δεν κάνω αστρολογία, αλλά φαίνεται, ότι η τηλεόραση στις αρχαίες κοινωνίες ήταν ο νυχτερινός ουρανός, που παρατηρούσαν τα κινούμενα αντικείμενα τα οποία καθόριζαν και επηρέαζαν γι’  αυτούς μέρος της ζωής τους.

(*) Dr. Minas Tsikritsis, Researcher of Aegean Scripts. 

arxeion-politismou.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου