Συστατικά:
¼ φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
230 g τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
230 g χτυπημένη κρέμα γάλακτος
100 g σκόνη έτοιμης κρέμας λεμονιού
3 φλιτζάνια γάλα
Προετοιμασία:
1. Τα υλικά φτάνουν για 24 σφηνάκια, το καθένα από 50 γραμμάρια.
2. Σε μπλέντερ, προσθέστε τα θρυμματισμένα καρύδια, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Μέσα σε κάθε σφηνάκι, ρίξτε στη βάση ένα κουταλάκι με προκύπτον μείγμα.
4. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα σε μπλέντερ και την χτυπημένη κρέμα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη άχνη.
5. Μοιράζουμε το μείγμα στα σφηνάκια, έτσι ώστε να γεμίσει το κάθε μισό μέχρι τη μέση.
6. Φτιάχνουμε το μείγμα με την κρέμα λεμονιού, χτυπώντας την σκόνη της κρέμας με γάλα για 3 λεπτά (μέχρις ότου το μείγμα να πήξει).
7. Μοιράζουμε την κρέμα λεμονιού μέχρι να γεμίσουν τα σφηνάκια.
8. Προσθέτουμε σαντιγί από πάνω και πασπαλίζουμε με καρύδια. Φυλάξτε στο ψυγείο.
Πηγή: fanpage.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου