Amfipoli News: Γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος... πυραμίδες;

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος... πυραμίδες;



«Υπάρχει μια φυλή ανθρώπων, μια φυλή θεών…» Πίνδαρος  (ΣΤ ΄ Ωδή Νεμεονίκου). Γράφει από την Αθήνα,  ο συνεργάτης μας,  συγγραφέας - λαογράφος  Γιώργος Λεκάκης www.lekakis.com

Γιατί ο κόσμος είναι γεμάτος... πυραμίδες;

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τόσες πολλές Πυραμίδες διάσπαρτες σε όλον τον κόσμο; Σε Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Αμερική… Υπάρχουν χιλιάδες πυραμίδες σε όλον την πλανήτη! Και είναι παράξενα παρόμοιες… Αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον…
Γιατί οι αρχαίοι πολιτισμοί έκτισαν αυτά τα τεράστια μνημεία; Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιολογίας, η οποία δεν είναι σε θέση να απαντήσει με ακρίβεια και σοβαρότητα μέχρι στιγμής…
Μέχρι σήμερα, δεν είμαστε ακόμα σίγουροι ούτε για το πώς ανεγέρθησαν οι πυραμίδες…

Κάποιοι μελετητές ισχυρίζονται ότι μέσω των πυραμίδων, οι αρχαίοι πολιτισμοί, σε όλον τον κόσμο δεν ήταν διασυνδεδεμένοι! Πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι στην Αμερική, λ.χ. ήταν σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους στην Αφρική, την Ευρώπη ή την Ασία… (Υπάρχουν τριγωνικές διασυνδέσεις πυραμίδων-ναών, όπως λ.χ. Μεξικό-Αίγυπτος-Ινδονησία, Μεξικό-Αίγυπτος-Καμπότζη, κ.ά.).
Ή μήπως το συγκεκριμένο μοτίβο καθορίσθηκε από έναν «άγνωστο» παγκόσμιο πολιτισμό, που προηγείται όλων των αρχαίων πολιτισμών των γνωστών στην ιστορία;
Πρόσφατα, ερευνητές στο Καζακστάν ανακάλυψαν την πρώτη εκεί πυραμίδα, η οποία προηγείται των αιγυπτιακών πυραμίδων, κατά… 1.000 χρόνια – εντυπωσιακό!

Το 2720 π.Χ. κτίσθηκε η πυραμίδα στο χωριό Ελληνικό και το 2100 π.Χ. η άλλη πυραμίδα στο χωριό Λυγουριό Αργολίδος ! (βλ. ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών και του ακαδημαϊκού Περ. Θεοχάρη, το 1995). 
«Κλιμακωτή πυραμίδα του 2500 π.Χ. με ναό του Ηλίου βρέθηκε στην αρχαία Θράκη (στην νυν βουλγαρική Ροδόπη! Σύγχρονη της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας της Αιγύπτου! Και δεν είναι η μόνη στην περιοχή! Με πατητήρια για ιερό κρασί! Και τα ιδιαίτερα λατρευτικά θρακικά «Σπήλαια-Μήτρες» (βλ. Γ. Λεκάκη στην εφημ. «Χρόνος» Κομοτηνής, στήλη «Χρονοτοπία», 30.12.2015). Άρα και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός (στην Ελλάδα) προηγείται των αιγυπτιακών πυραμίδων! Στην νυν Ελλάδα αρχαίες πυραμίδες υπάρχουν και στην Θήβα, την Κρήτη, την Λακωνία, τα Μέγαρα, τις Κυκλάδες, κ.ά. Και να φανταστεί κανείς πως υπάρχουν 4.000 ακόμη ανεξερεύνητοι τεχνητοί γήλοφοι στην Ελλάδα! Κάποιοι απ’ αυτούς, πιθανόν, να κρύβουν πυραμιδοειδείς δομές…

Αυτό σημαίνει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν έκτισαν την πρώτη πυραμίδα! Άλλωστε το όνομα αυτής της δομής, με το οποίο την ξέρουν σε όλον τον κόσμο, είναι… ελληνικό!
Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι, η μεγαλύτερη πυραμίδα στον πλανήτη δεν είναι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, όπως πολλοί πιστεύουν. Υπάρχουν και άλλες πυραμιδοειδείς δομές, που είναι ακόμα μεγαλύτερες! Λ.χ. η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula στο Μεξικό: Ίση με 9 ολυμπιακές πισίνες! Είναι η μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου, σε μέγεθος! Οι ερευνητές δεν έχουν ιδέα ποιοι έκτισαν αυτήν την δομή. Τοπικοί θρύλοι λένε ότι ανεγέρθηκε από τους… «γίγαντες»… Προς σύγκριση: Η Πυραμίδα του Ήλιου, με ύψος 220 μ., είναι μεγαλύτερη από την Μεγάλη
Πυραμίδα της Αιγύπτου, η οποία έχει μόνο… 147 μ. ύψος.

Κατ’ άλλους, η μεγαλύτερη, αλλά και αρχαιότερη πυραμίδα στον πλανήτη, είναι του Gunung Παντάνγκ. Η απόλυτη απόδειξις ενός προηγουμένως «άγνωστου πολιτισμού», που προφανώς κατοικούσε και μεγαλούργησε στην περιοχή. Επισήμως χρονολογείται τουλάχιστον 5000 χρόνια πριν. Κατ’ άλλους, όμως είναι πολύ αρχαιότερη και είναι ηλικίας 23.000 χρόνων. Άρα, ίσως, η πυραμίδα της Gunung Παντάνγκ είναι επίσης η αρχαιότερη πυραμιδική δομή από τις έως σήμερα γνωστές στην ανθρωπότητα!
Αλλά υπάρχουν και άλλες συναρπαστικές αρχαίες πυραμίδες διάσπαρτες σε όλην την υδρόγειο.

Οι πυραμίδες στην Κίνα – χώρα η οποία τώρα ανασκάπτεται αρχαιολογικώς - είναι, ίσως, οι πιο… μυστικοπαθείς δομές στον πλανήτη. Τεράστιες πυραμίδες έχουν φωτογραφηθεί εκεί, πολλάκις από τους πιλότους! Η ιστορία της Μεγάλης Πυραμίδας της Κίνας είναι συναρπαστική. Για χρόνια, η κομμουνιστική κυβέρνηση δεν επέτρεπε την σωστή μελέτη και ανασκαφή της – όπως και πολλών πυραμίδων κοντά στην πόλη Xi'an. Στις πυραμίδες αυτές ανακαλύφθηκαν πολυάριθμες ανωμαλίες όπως και ένα μεταλλικό υλικό που δεν μπορεί να εντοπιστεί από τους ερευνητές! Οι Πυραμίδες της Κίνας πιστεύεται ότι είναι πάνω από… 8.000 ετών!

Σε όλο το Περού υπάρχουν αρχαίες Πυραμίδες. Πιο γνωστές της Caral. Περίπου 5200 χρόνων. Οι αρχαίοι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν στο Caral δημιούργησαν έναν από τους πιο προηγμένους πολιτισμούς στην Νότια Αμερική.
Οι πυραμίδες που βρίσκονται στο Visoko της Βοσνίας-Ερζεγοβίνη, που έχουν συζητηθεί πολύ μεταξύ των εμπειρογνωμόνων, από τότε που ο δρ. Σ. Οσμανάγκιτς τις ανακάλυψε. Ο δρ. Οσμανάγκιτς και η ομάδα του έχουν ξοδέψει πάνω από 340.000 ανθρωποώρες για την αρχαιολογική ανασκαφή τους, για δοκιμές με δειγματοληψία, και ραδιοχρονολόγηση (2005-2013). Πρόκειται επίσης για πανάρχαιες πυραμίδες, ηλικίας 25.000 χρόνων, με ιαματικές ιδιότητες και με ένα υλικό, άγνωστο στην γη!

Πώς και γιατί «διαφορετικοί» πολιτισμοί, σε «διαφορετικές» περιόδους της ιστορίας, έκτισαν παρόμοιες πυραμίδες σε όλον τον κόσμο; Γιατί Πυραμίδες; Και γιατί διαφόρων μεγεθών; Συμπτωματικώς, όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν… παρόμοια ιδέα; Έλληνες, Μάγια, Αζτέκοι, Ίνκας, Tiahuanaco, Κινέζοι, και άλλοι ακολούθησαν ένα… προκαθορισμένο σχέδιο; ‘Η έναν «πατρικό» πολιτισμό, που προηγείται όλων αυτών των παναρχαίων πολιτισμών; Μήπως αυτός είναι ο πολιτισμός των Ατλάντων; Είναι πραγματικά δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι όλοι οι αρχαίοι αποφάσισαν να κτίσουν πυραμίδες τυχαίως…

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, humans are free.
ΥΓ: Βλ. επίσης άρθρα του Γ. Λεκάκη, στην εφημ. «Χρόνος» Κομοτηνής, στήλη «Χρονοτοπία»:
«Τι χρειαζόταν μια δεξαμενή υδραργύρου κάτω από την Πυραμίδα του Φτερωτού Φιδιού στο Teotihuacan του Μεξικού; Κρυμμένες πηγές ενέργειας των αρχαίων», (6.1.2016).
«ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Συγκλονιστική ανακάλυψη: Βρέθηκαν στην… Άκρη πυραμίδες 2.000 χρόνων που συγκρίνονται με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των αιγυπτιακών! Αλλά και γεωγλυφικά και κεραμικά με αρχαία ελληνικά σύμβολα!» (20.1.2016).
Οι αρχαίες πυραμίδες είναι τεχνητοί ενεργειακοί τόποι, όχι πυκνωτές!
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΗΞΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΩΤΟΔΕΣΜΗΣ
Οι αρχαίες πυραμίδες είναι τεχνητοί ενεργειακοί τόποι. Μόνον που δεν είναι πυκνωτές. Σε αυτές συσσωρευόταν τεχνητά ενέργεια από την γη, λόγω της μεγάλης επιφανείας έδρασής τους.
Σε όλες τις αρχαίες πυραμίδες εντός υπάρχει πλήθος στοών και αιθουσών. Δεν υπάρχει πυραμίδα στην Γη, που να μην έχει συστήματα στοών και υπογείων αιθουσών εντός της! Γιατί;

Σε κάποια κατώτερη αίθουσα γινόταν (χημικώς) παραγωγή αερίου υδρογόνου, το οποίο μέσω μιας ανηφορικής στοάς διοχετευόταν σε ανώτερη αίθουσα. Εκεί, στην ανώτερη αυτή αίθουσα, υπήρχε πάντα ένας τεχνητός κιβωτιακός ταλαντωτής (έχουμε συνηθίσει να τον λέμε… σαρκοφάγο), ο οποίος συντονιζόταν με ειδική μέθοδο στην ταλάντωση της Γης στους 438 χιλιόκυκλους (κhz) και ο οποίος δεχόταν υπό πίεση, πάλι με ειδική μέθοδο, το αέριο υδρογόνο της κατώτερης στοάς.
Αυτό το αέριο (Η2) μόλις βρισκόταν μέσα στο «κιβώτιο-σαρκοφάγο» (τέτοια «κιβώτια» έχουν βρεθεί και υπάρχουν σχεδόν παντού στην Ελλάδα (λ.χ. στην Ερέτρια, την Ελευσίνα, την Βουλγαρία (αρχαία Θράκη), στα αρχαία ιερά του Απόλλωνος, αλλά και στις πυραμίδες της Αιγύπτου, κ.α.) συντονιζόταν υπό πίεση με την αντήχηση του φυσικού ταλαντωτή Γη. Γινόταν συνοδός στην ταλάντωση, και το υγρό, πια, Η2 εκτελούσε σύντηξη σε άτομα του πυρήνα του, απελευθερώνοντας ηλεκτρόνια και φωτόνια, όπως ακριβώς και στους ήλιους του σύμπαντός μας. ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΗΞΗ με ταυτόχρονη αποβολή τεραστίων ποσοτήτων ενέργειας και φωτός πλάσματος, ακριβώς όπως το φως που μας παρέχει ζωή από τον ήλιο μας.
ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΤΕ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΞΗ ΗΔΡΟΓΟΝΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ LAZER).
Μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ερετρίας, όπου οι υπεύθυνοι δεν έχουν καταλάβει τίποτε απ’ όλα αυτά, και πολύ απλά με έναν χημικό μηχανικό μαζί, να πάρει δείγματα από τις τρεις «λάρνακες» της Ερέτριας και να τα εξετάσει αυτά, θα αναθεωρηθούν πολλά για τις πυραμίδες και τα αρχαία αυτά «κιβώτια»…

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΚΑΙ ΓΡΑΝΙΤΕΝΙΑ ΚΙΒΩΤΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΛΕΚΑΝΗΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΩΤΟΔΕΣΜΗΣ, η οποία εάν στραγγαλισθεί με ειδικούς φακούς και κάτοπτρα κόβει βουνά, κόβει βράχια, φωτίζει πόλεις, κατακαίει στρατούς τρομάζει απλούς θεοσεβούμενους «χωριάτες», σκίζει στόλους και πλοία, κλπ. κλπ. - βλ. Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, κλπ.

Όλα αυτά είναι «τεχνολογία Πυθαγόρα», Αρχιμήδους, κλπ. Για αυτό λύσσαξαν οι Ρωμαίοι και οι επόμενοι να καταστρέψουν Ελλάδα και Σικελία - και ειδικώς όλα τα αρχαία ελληνικά Ιερά. Κατέστρεψαν αυτά που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν και συνεπώς να κατασκευάσουν. Και μετά τα σύλησαν όλα, ως μη κατανοητά. Θυμίζω τα υπερόπλα του Γ. Γκιόλβα (φωτοδέσμη πλάσματος, κανόνι υποήχων, κλπ.) και την απόκρυφη μυστική και κλεμμένη τεχνολογία του Τέσλα, τους οποίους… συνοπτικά τους εξολόθρευσαν.

Παρεμπιπτόντως τι ήταν οι πανύψηλοι αρχαίοι οβελίσκοι ανά τον κόσμο, και ανά την Μεσόγειο ειδικώς; Θα επανέλθω…
(*) Ευχαριστώ τον φίλο μου Γιάννη Βενιζέλο, ηλεκτρολόγο-μηχανικό, για την βοήθειά του στην συγγραφή του παραπάνω άρθρου.



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ
arxeion-politismou.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου