Amfipoli News: Παραδίδουν την πατρίδα μας αμαχητί

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Παραδίδουν την πατρίδα μας αμαχητί


Ειρήνη Μαρούπα

Στις 29/10 ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην επιτροπή της βουλής επανέλαβε την δήλωση που είχε κάνει προ 20ημέρου στο δελτίο ειδήσεων του Αντέννα: «Δεν θα επιστρέψουμε στην πολιτική των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα». Συγχέοντας εσκεμμένα την ιμπεριαλιστική μακρόθεν επιβολή των μεγάλων δυνάμεων του προπερασμένου αιώνα με τις κανονιοφόρους με τον υπέρ πάντων αγώνα που δίνει όποιος υπερασπίζεται τα πατρώα εδάφη και την ύπαρξή του. Εννοώντας πάντως, ότι με κανέναν τρόπο δεν προτίθεται να αμυνθεί στρατιωτικά του πάτριου εδάφους.
Του άρεσε φαίνεται. Και μας την ξανάπε να την εμπεδώσουμε. Ο κ. Δένδιας, αρμόδιος για τις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας (δηλαδή και με την Τουρκία), επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά, ότι την πατρίδα μας δεν θα την υπερασπίσει με αμυντικό αποτρεπτικό πόλεμο, γιατί αυτό είναι δήθεν ξεπερασμένο…
ΕΝΩ, η Τουρκία έχει εισβάλει στην ελληνοκυπριακή περιοχή με τα γεωτρύπανα φατίχ και γιαβούζ τα οποία συνοδεύονται από πολεμικά πλοία. ΕΝΩ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται εκεί όπου έχει δικαιώματα, δηλαδή ότι η (ελληνο)κυπριακή ΑΟΖ και η Κύπρος ολόκληρη βρίσκονται υπό τουρκική  κυριαρχία!
ΕΝΩ, τα ίδια συμβαίνουν στο Αιγαίο. Εισβάλλουν χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες ημερησίως, τους οποίους οι κυβερνήτες του ελληνικού κράτους υποδέχονται ασμένως. (Παρότι καλά γνωρίζουν ότι ανάμεσά τους μας στέλνει ο Ερντογάν δικό του στρατό που θα μας πολεμήσει για να καταλάβει εδάφη μας ή θα προβεί σε δολιοφθορές. Ή απλώς θα τεθεί ζήτημα δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης, καθώς μελλοντικά η πλειοψηφία των κατοίκων της Ελλάδας θα είναι μουσουλμάνοι, φίλα προκείμενοι στην Τουρκία.)
ΕΝΩ,  την ίδια ημέρα με την δήλωση Δένδια, έλαβαν χώρα 18 παραβιάσεις στο Αιγαίο, και υπερπτήση πάνω από τους Λειψούς. Και  δύο αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.Οι Έλληνες πιλότοι, όπως πάντα, αναχαίτισαν τους εισβολείς. Να ρίξουν έναν, επειδή παραβίασε την εθνική μας κυριαρχία, (όπως έπραξε το 2015 η Τουρκία καταρρίπτοντας το ρωσικό αεροπλάνο που παραβίασε την εθνική της κυριαρχία για μόλις 2 δευτερόλεπτα), ούτε κουβέντα. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν καταρρίπτουν ούτε τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη! 
Μιλάμε δηλαδή για πλήρη και εκκωφαντική άσκηση κυριαρχίας της Τουρκίας σε δικό μας εναέριο χώρο και θάλασσα!Αλλά ούτε κουβέντα για κατάρριψή τους, για να μην επανέλθουμε στην «πολιτική των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα»! Εμείς μόνοι μας δεν θα επανέλθουμε…. Όλα τα άλλα κράτη δεν έφυγαν ποτέ! Αλλιώς, ας μας εξηγήσει ο κ. Δένδιας γιατί γίνονται ακόμα πόλεμοι. Στην Συρία, στην Λιβύη, στο Ιράκ. Γιατί το Ιράν, το Αφγανιστάν ακόμα και η Υεμένη υπερασπίζονται την κυριαρχία τους «με την πολιτική των κανονιοφόρων»! ΣΗΜΕΡΑ!
Ας μας εξηγήσει γιατί πολέμησαν στο μέτωπο στα μισά του 20ου αιώνα, ο Ελύτης, ο Τσαρούχης, ο Παπαγιαννόπουλος, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Γιατί τορπιλίστηκε η Έλλη το 1940. Γιατί εμβολίστηκε η κανονιοφόρος Νικοφόρος στα Ίμια στις 13/1/2018. «Οι Έλληνες πάντως πήραν  μια μικρή ιδέα από τη δουλειά που κάνουν οι πιλότοι μας στο Αιγαίο, βλέποντας την εντυπωσιακή επίδειξη της Ομάδας ΖΕΥΣ, στη χθεσινή παρέλαση», μας ενημέρωσε τηλεοπτικός σταθμός μαζί με την είδηση για τις παραβιάσεις….. Κοινώς, μας δουλεύουνε. 
Ποιος θα πραγματοποιήσει άραγε την δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου της 28ης Οκτωβρίου; ότι «Κατ’ εξοχήν δε το «ΟΧΙ» αυτό απευθύνεται στην γείτονα Τουρκία η οποία, αδιστάκτως, προσβάλλει βάναυσα την Διεθνή Νομιμότητα στην Μέση Ανατολή. Η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν θα περάσει. Κι ακόμα τούτο: Ας αντιληφθεί η Τουρκία ότι οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος, θα υπερασπισθούμε, υπό όρους αρραγούς ενότητας, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια και θα επιβάλλουμε τον σεβασμό της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, πάνω στην οποία τα Δίκαια αυτά εδράζονται».
Σίγουρα όχι ο κ. Δένδιας και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί. Ούτε οι ένοπλες δυνάμεις υπό τις εντολές τους. Από την άλλη το διεθνές δίκαιο και η διεθνής νομιμότητα, που επικαλείται επανειλημμένως ο κ. Παυλόπουλος, δεν αποκαθίστανται ούτε από διεθνή δικαστήρια, ούτε από διεθνείς οργανισμούς, ούτε από αόρατες αρχές, ούτε από υπερδυνάμεις, ούτε από αρχαγγέλους.
“Το ανώτατο όργανο επιβολής του διεθνούς δικαίου είναι το έθνος κράτος”, λέει ο διεθνούς φήμης καθηγητής γεωστρατηγικής John Mearsheimer, για να συμπληρώσει ο έτερος ισοϋψής του, Hans Morgenthau, “κράτος που δεν μπορεί να επιβάλλει τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου στον χώρο δικαιοδοσίας του δεν είναι βιώσιμο”.Αντιλαμβάνεστε δηλαδή, ότι αφού Τουρκία εισβάλλει στρατιωτικά, καθημερινά στο Αιγαίο και μόνιμα στην Κύπρο μας, η «πολιτική των κανονιοφόρων» δεν αποτελεί επιλογή αλλά υποχρέωση. Αυτονόητη. Αλλιώς δεν είμαστε βιώσιμο κράτος.
Η «πολιτική των κανονιοφόρων» δεν ξεπεράστηκε ποτέ! Είναι επίκαιρη περισσότερο παρά ποτέ. Το αποδεικνύει η Κύπρος στην οποία εισέβαλε η Τουρκία το 1974 και την κατέχει παράνομα 40 χρόνια μετά. Η Συρία στην οποία εισέβαλε η Τουρκία προ 15ημέρου. Η Ελλάδα που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την καθημερινή εισβολή της Τουρκίας στα εδάφη της.Προ 80 ετών τα χώματα ετούτα τα υπερασπίστηκαν δεξιοί και αριστεροί, στρατηγοί, ηθοποιοί, πολιτικοί, συγγραφείς, ποιητές, αγρότες, βιομήχανοι. Πολεμώντας. Με την «πολιτική των κανονιοφόρων».
Ποιος θα υπερασπίσει λοιπόν ετούτα εδώ τα χώματα;  Ο ελληνικός λαός.Έστω και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κυβερνητών του. Δεν είναι όλοι άξιοι για ΟΧΙ τελικά! Ο Μεταξάς είπε ΟΧΙ και προσέτρεξε ακαριαία σε ολοκληρωτικό πόλεμο απορρίπτοντας αίτημα αβλαβούς διέλευσης ξένου στρατού. Δεν του ζήτησαν να παραδώσει εδάφη. Το ΟΧΙ που καλούνται να πούνε σήμερα οι κυβερνήτες μας αφορά την συνολική παράδοση της κυριαρχίας σε μεγάλο μέρος της επικράτειάς μας!
Και το 40, και σήμερα ο ελληνικός λαός λέει όχι. Αλλά δεν είναι άξιοι όλοι οι κυβερνήτες για ΟΧΙ! Άρα ποιος θα υπερασπίσει ετούτα εδώ τα χώματα;Εμείς μόνοι μας. Με την «πολιτική των κανονιοφόρων» λοιπόν. Που δεν ξεχάστηκε, δεν ξεπεράστηκε και δεν άλλαξε ποτέ!Στους κυβερνήτες της Ελλάδας που παραδίδουν την πατρίδα μας αμαχητί την απάντηση έδωσε ο Ελύτης: «Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ’αγάλματα»! Και ποιος ξέρει; Μπορεί και την οργή των ζωντανών.
odosdrachmis.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου