Amfipoli News: Συνταγή για αφράτους παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι!

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Συνταγή για αφράτους παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι!


Ποιο παιδί και ποιος μεγάλος δεν τρελαίνεται για λουκουμάδες; Γι’αυτό και εμείς σας έχουμε μία εύκολη συνταγή για αφράτους λουκουμάδες με μέλι, κανέλα και καρύδια! Φυσικά αν θέλετε τους γαρνίρετε και με σοκολάτα ή ότι άλλο σας αρέσει. Μία πολύ νόστιμη ιδέα για όλη την οικογένεια και για τις ώρες που περνάει σπίτι και θέλει κάτι γλυκό!

Υλικά
240 γρ. χλιαρό γάλα 
240 γρ. χλιαρό νερό 
15 γρ. (2 φακελάκια) ξερή μαγιά 
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ζάχαρη 
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι  
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα
350 γρ. μέλι 
Κανέλα σε σκόνη
Καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες αρχίστε με την ζύμη. Στο μπολ του μίξερ προσθέστε το νερό και την μαγιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και περιμένετε για 5 λεπτά μέχρι η μαγιά να διαλυθεί εντελώς. 
Προσθέστε στο ίδιο μπολ τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη. Χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ (με το σύρμα) σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να χυλώσει. 
(Μπορείτε να το χτυπήστε και στο χέρι με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα). 
Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό σημείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Για να τηγανίσετε τους λουκουμάδες προσθέστε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα αρκετό λάδι (για τηγάνισμα). Ζεστάνετε το λάδι. Δοκιμάστε αν το λάδι έχει κάψει ρίχνοντας μέσα λίγο από το χυλό. Αν το δείτε να τσιτσιρίζει, είναι έτοιμο.

Βουτήξτε ένα κουτάλι της σούπας σε νερό και πάρτε κουταλιά από τον χυλό και ρίξτε τον στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε, βρέχοντας πάντα πρώτα το κουτάλι έτσι ώστε να γλιστράει ο χυλός εύκολα, μέχρι η επιφάνεια του τηγανιού να γεμίσει με λουκουμάδες.

Όσο οι λουκουμάδες τηγανίζονται, χρησιμοποιήστε μία τρυπητή κουτάλα για να τους βυθίζετε και να τους γυρνάτε, έτσι όλες οι πλευρές να ροδίσουν. Βγάλτε τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο που το έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυλό.

Όταν ολοκληρώσετε, τοποθετήστε τους λουκουμάδες σε μία μεγάλη πιατέλα, περιχύνετε τους με ζεσταμένο μέλι και πασπαλίστε τους με την κανέλα και τα καρύδια.
Συνταγή για αφράτους παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι!
Συνταγή για αφράτους παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kappou
daddy-cool.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου