Οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D μπορεί να αποδειχθούν ωφέλιμες στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη εν λόγω μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση, Human Nutrition and Dietetics, τα οφέλη των τροφών με βιταμίνη D είναι σημαντικά.
Η έρευνα διεξήχθη από το 2001 έως το 2012, με τη συμμετοχή 1.514 αντρών και 1.528 γυναικών από την Ελλάδα.
Εκείνοι που κατανάλωναν λίγη βιταμίνη D υπέστησαν καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά σε ποσοστό 24% για τους άντρες και 14% για τις γυναίκες.
Σε εκείνους τους άντρες και της γυναίκες της έρευνας που κατανάλωναν μέτρια ποσότητα βιταμίνης D, τα ποσοστά έπεφταν στο 17% και 10%, αντίστοιχα.
Ενώ, όσοι λάμβαναν υψηλή βιταμίνη D με τις τροφές κινδύνευαν κατά 12% για τους άντρες και 11% για τις γυναίκες.
Όπως επιμένουν οι επιστήμονες, πρέπει να επιτρέπουμε στον οργανισμό να λαμβάνει τη βιταμίνη D από τις τροφές, καθώς τότε είναι άκρως ωφέλιμο για την υγεία.
Όντως, δοκιμές με συμπληρώματα βιταμίνης D έχουν δείξει ουδέτερα ή μέτρια οφέλη στην υγεία της καρδιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου