Amfipoli News: Μηλοπιτάκια

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Μηλοπιτάκια


Υλικά για 16 κομμάτια
Για τη ζύμη:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ρετσίνα (λευκό κρασί)
500γρ φαρινάπ (Η ζύμη είναι πολύ μαλακή, αλλά δε κολλάει)

Για τη γέμιση:
2 μήλα περασμένα στο χοντρό τρίφτη,
μισή κούπα σταφίδες ξανθές,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι.
Ψήσιμο στον αέρα στου 180 μέχρι να ροδίσουν λίγο, περίπου 35 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, μπορούμε να τα κάνουμε και με μαρμελάδα.
Η Συνταγή είναι της κ. Ρουλα Καζακου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου