ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (1 μερίδα) :
ΕΝΕΡΓΕΙΑ :186 θερμίδες
ΠΡΩΤΕΙΝΗ : 30γρ.
ΛΙΠΟΣ : 5 γρ.
ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ : 0 γρ.
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ : 3
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ : 67 mg
ΑΣΒΕΣΤΙΟ : 77.5 mg
ΣΙΔΗΡΟΣ : 2 mg
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ :
6 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, 125 γρ. περίπου το καθένα, κομμένα σε κύβους
300 ml στραγγιστό γιαούρτι 0%
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μικρές φρέσκες πράσινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε κομματάκια
1 κγ. σπόρους κύμινου
1 κγ. κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1Κ. γλυκιά πάπρικα
2Κ. ζωμό κότας
1/2 κγ. ξύσμα λεμονιού
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια
1 Κ. κορν φλάουερ
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με την κανέλα,ρίχνετο το γιαούρτι και το αφήνετε να μαριναριστεί 30' περίπου.
- Σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια, τις μικρές πράσινες πιπεριές, την κόκκινη πιπεριά, το κύμινο και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε την πάπρικα.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και κρατάτε στην άκρη το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το ζωμό, το ξύσμα λεμονιού και το μισό από το γιαούρτι που έχετε φυλάξει.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε όλα τα υλικά να σιγοβράζουν 1 ώρα περίπου.
- Αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με λίγο νερό, το ρίχνετε στο υπόλοιπο γιαούρτι και προσθέτετε το μείγμα στην κατσαρόλα λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
- Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει 1'-2' και αλατοπιπερώνετε.
- Το σερβίρετε με ρύζι.
- Το κοτόπουλο απορροφά και αναδεικνύει τέλεια το άρωμα των καρυκευμάτων. Η κανέλα, οι μικρές πράσινες πιπεριές και η γλυκιά πάπρικα που χρησιμοποιούνται σ' αυτήν τη συνταγή συνθέτουν ένα υπέροχο γευστικό σύνολο.
- panosplatritis.health
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου