Amfipoli News: ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (1 μερίδα) :

ΕΝΕΡΓΕΙΑ :186 θερμίδες

ΠΡΩΤΕΙΝΗ  :  30γρ.

ΛΙΠΟΣ  :  5 γρ.

ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ  :  0 γρ.

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ  : 3

ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ  :  67 mg

ΑΣΒΕΣΤΙΟ  :  77.5 mg

ΣΙΔΗΡΟΣ  : 2 mg

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ  :

6 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, 125 γρ. περίπου το καθένα, κομμένα σε κύβους

300 ml στραγγιστό γιαούρτι 0%

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 μικρές φρέσκες πράσινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε κομματάκια

1 κγ. σπόρους κύμινου

1 κγ. κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

1Κ. γλυκιά πάπρικα

2Κ. ζωμό κότας

1/2 κγ.  ξύσμα λεμονιού

1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια

1 Κ. κορν φλάουερ

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με την κανέλα,ρίχνετο το γιαούρτι και το αφήνετε να μαριναριστεί 30' περίπου.
  2. Σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια, τις μικρές πράσινες πιπεριές, την κόκκινη πιπεριά, το κύμινο και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε την πάπρικα.
  3. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και κρατάτε στην άκρη το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το ζωμό, το ξύσμα λεμονιού και το μισό από το γιαούρτι που έχετε φυλάξει.
  4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε όλα τα υλικά να σιγοβράζουν 1 ώρα περίπου.
  5. Αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με λίγο νερό, το ρίχνετε στο υπόλοιπο γιαούρτι και προσθέτετε το μείγμα στην κατσαρόλα λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
  6. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει 1'-2' και αλατοπιπερώνετε.
  7. Το σερβίρετε με ρύζι.
  8. Το κοτόπουλο απορροφά και αναδεικνύει τέλεια το άρωμα των καρυκευμάτων. Η κανέλα, οι μικρές πράσινες πιπεριές και η γλυκιά πάπρικα που χρησιμοποιούνται σ' αυτήν τη συνταγή συνθέτουν ένα υπέροχο γευστικό σύνολο.
  9. panosplatritis.health
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου