Amfipoli News: Κέικ Σιμιγδάλι Καραμέλας

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Κέικ Σιμιγδάλι Καραμέλας


Σήμερα σας προσφέρω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή κέικ με σιμιγδάλι καραμέλας!

Συστατικά για τη συνταγή (φόρμα charlotte 21cm x 8cm):

700ml πλήρες γάλα

80 γραμμάρια ζάχαρης

90 γραμμάρια σιμιγδάλι

30g βούτυρο

2 αυγα

1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας

1 λοβό βανίλιας

65g σταφίδας σταφίδας

+ 150 γραμμάρια ζάχαρης για την καραμέλα 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα την βάζουμε σε μέτρια ρίχνουμε την ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει.

Την αδειάζουμε σε μια φόρμα το κέικ και την κουνάμε γύρω γύρω να πάει και στις πλευρές η καραμέλα.

Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με νερό και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα που βάζουμε στην φωτιά ρίχνουμε το γάλα το φασόλι βανίλιας αφού το ξύσουμε πρώτα το εσωτερικό μέσα στο γάλα.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγα σιγα ενω ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μετά ρίχνουμε την ζάχαρη, φακελάκι βανίλιας ζάχαρης, βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσουν και να ενσωματωθούν ανακατευοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ενα και ανακατεύουμε. Τέλος ριχνουμε και τις σταφίδες.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην καραμελωμένη φόρμα.

Βάζουμε στο ένα ταψί με νερό μεχρι την μεση και μέσα σε αυτό το ταψί την φόρμα του κεικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Βγάζουμε απο το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα σε μια πιατέλα.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου