Amfipoli News: Ρεβυθάδα όπως στην Πάρο

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Ρεβυθάδα όπως στην Πάρο



  ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό ρεβύθια,

2 κρεμμύδια,

1 πράσινο κρεμμυδάκι, 

3 σκελιδες σκορδο,

ελαιολαδο,

θυμαρι, ριγανη, δεντρολιβανο και αλατοπίπερο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μουλιαζουμε απο βραδυς τα ρεβυθια και την επομενη τα πασπαλιζουμε με μπολικη σοδα και μετα απο 20′ τα τριβω να φυγουν τα φλουδια.Τα ξεπλενουμε καλα και τα βραζουμε για 15′ ενω ταυτοχρονα τα ξαφριζουμε και τελος τα στραγγιζουμε

Σε μια κατσαρολα τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια.Ανακατευουμε σε μια γαστρα τα ρεβυθια με τα μυρωδικα και τα κρεμμυδια και προσθετουμε ελαιολαδο και νερο ισα να τα σκεπαζει.Ψηνουμε στους 220 για 2 ωρες περιπου σε αντιστασεις.

Οσο κρυωνει το φαγητο απορροφαει τα υγρα και χυλωνει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπαρχουν και συσκευασμενα αποφλειωμενα ρεβυθια στο εμποριο που μαγειρευονται αμεσα.

Η Συνταγή είναι από κ. Anastasia Anastasia Anastasia– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου