Amfipoli News: Σάλος με βίντεο για Συνέδριο Γονιμότητας – «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς;»

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Σάλος με βίντεο για Συνέδριο Γονιμότητας – «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς;»

 


Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας και η ΠτΔ από την αιγίδα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το διαφημιστικό βίντεο για το "1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές" που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021".

Το βίντεο χαρακτηρίστηκε σεξιστικό αναδεικνύοντας αναχρονιστικά στερεότυπα. Πρωταγωνιστεί μια γυναίκα, η οποία αφοσιώνεται στις σπουδές και την καριέρα της και ξαφνικά φτάνει η μέρα των 41 γενεθλίων της. Σε αυτό το σημείο μια φωνή της λέει "και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι' αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα; Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα". Η πρωταγωνίστρια του διαφημιστικού σποτ απογοητευμένη διερωτάται "τι έχω κάνει λάθος;" και η φωνή της απαντά "τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες".

Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας και η ΠτΔ από την αιγίδα

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, το βίντεο οδήγησε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην απόφαση να αποσύρει την αιγίδα από το Συνέδριο. Παράλληλα, ο Θοδωρής Λιβάνιος έκανε γνωστό ότι η ΕΡΤ
και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

"Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας".





Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου