Amfipoli News: Tον κατάπιε φάλαινα και επέζησε – Αυτοδύτης έγινε ο σύγχρονος Ιωνάς!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Tον κατάπιε φάλαινα και επέζησε – Αυτοδύτης έγινε ο σύγχρονος Ιωνάς!



  Ο Αμερικανός Μάικλ Πάκαρντ έζησε μια απίστευτη εμπειρία

Το όνομά του δεν είναι Ιωνάς, αλλά Μάικλ Πάκαρντ. Η ιστορία του, όμως, είναι εξίσου απίστευτη: Ο αυτοδύτης και επαγγελματίας ψαράς βρέθηκε στο στόμα φάλαινας, και επέζησε!

Ο 56χρονος είχε βουτήξει για αστακούς στο φημισμένο ακρωτήριο Κοντ στο Προβινστάουν της Μασαχουσέτης.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος αργότερα, ξαφνικά βρέθηκε στο στόμα μιας φάλαινας – αν και αρχικά πίστεψε ότι τον είχε αρπάξει ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας. «Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν, τώρα θα πεθάνω. Αμέσως μετά έφερα στο νου μου τους δύο γιους μου, 12 και 15 ετών», δήλωσε στην εφημερίδα Cape Cod Times.

Στάθηκε όμως τυχερός, μιας και σχεδόν ένα λεπτό αργότερα το τεράστιο θηλαστικό τον… έφτυσε.

Ο Μάικλ Πάκαρντ εκτιμά ότι ίσως βοήθησε το γεγονός ότι μόλις κατάλαβε πως δεν υπάρχουν δόντια και ότι δεν νιώθει πόνο άρχισε να κουνιέται μέσα στο στόμα που τον είχε εγκλωβίσει.

«Εκεί που ήταν όλα μαύρα και ένιωθα να με πιέζουν οι μύες του στόματος, είδα φως και ένιωσα το κεφάλι του να πηγαίνει δεξιά-αριστερά. Μετά, απλώς με πέταξε στον αέρα και προσγειώθηκα ξανά στο νερό», περιέγραψε.

Στο σκάφος του 56χρονου αυτοδύτη βρισκόταν ο Τζο Μάγιο, που δήλωσε ότι είδε έναν πίδακα νερού, ένα πλάσμα να αναδύεται στην επιφάνεια και κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα τον Μάικλ Πάκαρντ. Εκείνος ήταν που τον πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει μόνο ελαφρά τραύματα στο ένα γόνατο.

Ο Τζουκ Ρόμπινς, από το Κέντρο Παράκτιων Ερευνών του Προβινστάουν, εκτίμησε ότι πρόκειται για νεαρή φάλαινα που κατάπιε κατά λάθος τον αυτοδύτη όταν άνοιξε το στόμα της για να τραφεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό είναι πρωτοφανές.

pontosnews.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου