Amfipoli News: CDC: 397 παιδιά υπέστησαν φλεγμονή της καρδιάς μετά το εμβόλιο COVID-19

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

CDC: 397 παιδιά υπέστησαν φλεγμονή της καρδιάς μετά το εμβόλιο COVID-19

 


Σχεδόν 400 παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών διαγνώστηκαν με φλεγμονή της καρδιάς μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 30 Ιουλίου.

Η πάθηση, γνωστή και ως μυοκαρδίτιδα, εμφανίστηκε κυρίως σε νεαρά αγόρια, σύμφωνα με τη μελέτη. Η φλεγμονή της καρδιάς δεν είχε εντοπιστεί ως ανεπιθύμητη ενέργεια κατά τη διάρκεια των δοκιμών ασφαλείας του εμβολίου.

Το CDC διεξήγαγε τη μελέτη εξετάζοντας τις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS) μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 16 Ιουλίου 2021.

Από τα 8,9 εκατομμύρια παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο έως τις 16 Ιουλίου, το VAERS έλαβε συνολικά 9.246 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, το 90,7% των οποίων αποτελούνταν από “μη σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες”. Οι 397 αναφορές για φλεγμονή της καρδιάς αποτελούσαν το 4,3 τοις εκατό του συνόλου.

Η συμβουλευτική επιτροπή του CDC διενήργησε αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους με βάση τις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών και συνεχίζει να συνιστά το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Δεκατέσσερα παιδιά πέθαναν μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τη μελέτη. Η αιτία θανάτου δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για έξι από τις περιπτώσεις. Από τα άλλα οκτώ παιδιά, δύο πέθαναν από ενδοκρανιακή αιμορραγία, δύο πέθαναν από πνευμονική εμβολή, δύο αυτοκτόνησαν, ένα πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια και ένα πέθανε από μια σπάνια πάθηση του αίματος.

Καμία από τις αναφορές θανάτου δεν διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε από φλεγμονή της καρδιάς.

“Οι εντυπώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου δεν έδειξαν ένα μοτίβο που να υποδηλώνει αιτιώδη σχέση με τον εμβολιασμό- ωστόσο, η αιτία θανάτου για ορισμένους θανόντες εκκρεμεί η παραλαβή πρόσθετων πληροφοριών”, έγραψε η Anne Hause, αντίστοιχη συγγραφέας του CDC.

Η Hause σημείωσε ότι η μελέτη υπόκειται σε διάφορους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι “το VAERS είναι ένα παθητικό σύστημα επιτήρησης και υπόκειται σε υποδηλώσεις και προκαταλήψεις αναφορών”. Αν και το σύστημα είναι παθητικό συνολικά, οι γιατροί υποχρεούνται να αναφέρουν όλα τα σοβαρά συμβάντα μετά από εμβολιασμούς. Η μελέτη δεν σχεδιάστηκε επίσης για να καταγράψει όλες τις περιπτώσεις φλεγμονής της καρδιάς και μέτρησε μόνο τις αναφορές που χρησιμοποιούσαν τον όρο “μυοκαρδίτιδα”.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 16 ετών και άνω στις 11 Δεκεμβρίου 2020. Ο FDA επέκτεινε την άδεια σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω στις 10 Μαΐου 2021.

Αφού άρχισαν να καταφθάνουν αναφορές για φλεγμονή της καρδιάς τον Ιούνιο, η συμβουλευτική επιτροπή του CDC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι υψηλής φλεγμονής δεν αντισταθμίζουν τα οφέλη του εμβολίου και αποφάσισε να συνεχίσει να το συνιστά σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Πηγή: theepochtimes.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου