Amfipoli News: Παύλιανη: ένα ονειρεμένο χωριό!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Παύλιανη: ένα ονειρεμένο χωριό!

 


Ονειρεύεσαι μία σύντομη και γρήγορη απόδραση από την ζωή στην Αθήνα; Τότε η Παύλιανη είναι ο ιδανικός προορισμός. Βρίσκεται στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Οίτη, με υψόμετρο 1.040 μέτρα είναι ένα από τα πιο ορεινά χωριά στην Φθιώτιδα. Ο χρόνος που θα χρειαστείς για να μεταβείς από την Αθήνα στην Παύλιανη είναι περίπου 2,5 ώρες (230 χλμ).

Τα τελευταία χρόνια έχει μία συνεχής αύξηση από ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα που αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες. Η Παύλιανη χωρίζεται σε Άνω και Κάτω και είναι όλη κτισμένη με παραδοσιακά υλικά (πέτρα και ξύλο). 



Το Πα΄ρκο της Παύλιανης:

Λίγο έξω από την Παύλιανη,  συναντάς ένα πρωτότυπο πάρκο αναψυχής που αποτελεί έμπνευση των ίδιων των κατοίκων της περιοχής. Για να μπεις στο πάρκο περνάς από την γέφυρα- πιάνο (από κάτω περνάνε τα νερά του Ασωπού ποταμού) η οποία παίζει μουσική καθώς την διασχίζεις! Στο πάρκο θα συνατήσεις αιώρες που κρέμονται στα δέντρα, παγκάκια με αστείες επιγραφές αλλά και άλλες διασκεδαστικές κατασκευές που θα σε κάνουν να νιώσεις πάλι παιδί.



Δείτε Ακόμα:

Από το χωριό μπορείς να ξεκινήσεις πεζοπορία σε μικρές ή μεγάλες διαδρομές. Δύο γνωστές διαδρομές είναι αυτή που οδηγεί στον "Θρόνο του Δία" με πανοραμική θέα έως τον Μαλιακό Κόλπο, αλλά και αυτή που οδηγεί στον "σιδερένιο Θρόνο", μια κατασκευή που θυμίζει Game Of Thrones.

Δείτε το βίντεο από το Travel Inspiration


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου