Υλικά
8 αυγά
1.1/3 κουπας νεσ καφε ζαχαρη
4 κ.σ γαλα
1.1/3 κουπες ν.κ αλευρι αυτοδιογκουμενο
1.1/3 κουπες ν.κ. σιμιγδαλι ψιλο
1 κ.σ μπεικιν.
2 βανιλιες
Μια τσιμπια αλατι.
Ξυσμα λεμονιου.
Σιροπι
3 1/2 κουπες ν.κ.νερο
4 .κουπες ν.κ.ζαχαρη
2.κ.σ χυμο λεμονιου
Ξυσμα απο ενα λεμονι
6 κ.σ γεματες βουτυρο αναλατο.
Σιροπι
Βραζουμε πρωτα το σιροπι 8 λεπτα απο την στιγμη που αρχιζει ο βρασμος μαζι με το χυμο λεμονιου. Αποσυρουμε απο τη φωτια και προσθετουμε το ξυσμα και το βουτυρο..
Το αφηνουμε να κρυωσει.
Εκτελεση.
Κοσκινιζουμε το αλευρι, προσθετουμε το σιμιγδαλι το μπεικιν τη βανιλια το ξυσμα λεμονιου το αλατι και ανακατευουμε τα υλικα.
Σε μεγαλο μπωλ χτυπαμε στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη 15 λεπτα...
Το μιγμα θα φουσκωσει και θα ασπρισει....συνεχιζοντας ριχνουμε το γαλα
Σταματαμε το μιξερ .
Με ξυλινη κουταλα ενσωματουμε με απαλες χειρουργικες κινησεις το μιγμα των στερεων...κυκλικα απο πανω προς τα κατω και σταδιακα.
Εχουμε λαδωσει και πασπαλισει με αλευρι ενα ταψι νο 30.
Ριχνουμε προσεκτικα το μιγμα στο ταψι.
Ψηνουμε στους 170 βαθμους στις αντιστασεις και στην κατω σχαρα για 50 λεπτα.
Οταν ειναι ετοιμο αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια κανα 10λεπτο.
Σιροπιαζουμε το γλυκο μας με κρυο σιροπι φυσικα και με κουταλα.
Κοβουμε αφου κρυωσει.
Το αφηνουμε τουλαχιστον 6 ωρες στο ταψι μας
Δε θελει υψηλη θερμοκρασια γιατι ψηνεται γρηγορα στα τοιχωματα ενω στο μεσον δεν προλαβαινει να ανεβει ....αυτο απο εμπειρια.
Η συνταγη ειναι της φιλης μου αλλα εκανε τις διορθωσεις ο συζυγος.
Καλυτερα αποτελεσματα εχουν τα αλουμινια σκευη...λιγοτερη ωρα θελουν τα σκουρα ταψια...ακαταλληλα τα ανοξειδωτα_δεν εχει σωστο ψησιμο_
Δεν ανοίγουμε τον φούρνο μας πριν σταθεροποιηθεί το γλυκό.
Προσέχουμε τις κινήσεις μας να μην πέσει. Ελεγχουμε παντα την θερμοκρασια στο δικο μας φουρνο
Γινεται αφρατενιο και αρωματικό...
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου