Amfipoli News: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Nor κεταμίνη, το εύρημα «κλειδί» στα ούρα της Τζωρτζίνας που «καίει» την Πισπιρίγκου

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Nor κεταμίνη, το εύρημα «κλειδί» στα ούρα της Τζωρτζίνας που «καίει» την Πισπιρίγκου

 


Μία νέα ουσία που βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας και πρόκειται για την ουσία nor κεταμίνη, η οποία μεταβολίζει την κεταμίνη στο αίμα, έρχεται να ρίξει ακόμη περισσότερο φως ως προς το ποιος και πότε τη χορήγησε.

Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις ως προς τον χρόνο που δόθηκε η κεταμίνη στη Τζωρτζίνα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, γύρω από την υπόθεση των νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Με βάση του ρεπορτάζ του Live News στο MEGA, η κεταμίνη όχι μόνο δεν υπήρχε στο βαλιτσάκι των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου, αλλά δόθηκε και σχεδόν δύο ώρες προτού το 9χρονο κορίτσι μπει σε διαδικασία ανάνηψης.

Το νέο αυτό δεδομένο που προκύπτει από το εύρημα κλειδί στον οργανισμό του μικρού κοριτσιού και λέγεται «Nor κεταμίνη» στην ουσία έρχεται να διαψεύσει όσα υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με ποιος (σ.σ. ισχυρίζεται οι γιατροί) και πότε (σ.σ. κατά την ανάνηψη) χορήγησε την κεταμίνη! Μία νέα ουσία που βρέθηκε στα ούρα της Τζωρτζίνας και πρόκειται για την ουσία η οποία μεταβολίζει την κεταμίνη στο αίμα. Κάτι που προκύπτει επίσης από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις της 9χρονης είναι πως πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά από την μεγάλη ποσότητα της κεταμίνης που υπήρχε γι' αυτό και πρόλαβε να την μεταβολίσει και βρέθηκε έπειτα η ουσία nor κεταμίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αναισθητικές ουσίες εκτός της θανατηφόρας κεταμίνης που εντοπίστηκαν από τον τοξικολογικό έλεγχο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, έδειξε τη nor κεταμίνη που έχει σημαντικά μεγαλύτερο χρόνο ημιζωής στους ανθρώπους από ό,τι η κεταμίνη (11 ώρες έναντι 2,5 ώρες). Παράλληλα, η nor κεταμίνη δεσμεύει τα «NMDAR», αλλά οι λεπτομερείς φαρμακοδυναμικές ιδιότητες της δεν έχουν εξερευνηθεί.

Για την ακρίβεια η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε Nor κεταμίνη. «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης μιλώντας στην εκπομπή.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό. «Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Οι άλλες δύο ουσίες

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα - ντοκουμέντα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης Τζωρτζίνας προέκυψαν τα εξής αναισθητικά: Κεταμίνη και nor κεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές στις Αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα άλλα δυο φάρμακα της ίδιας κατηγορίας (αναισθητικά) τα οποία εντοπίστηκαν στο αίμα και στα ούρα αντίστοιχα του 9χρονου παιδιού.

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου