Amfipoli News: Ευρωπαϊκές «αλλαγές»... Η Ελλάδα παρέμεινε στην πολιτική θέση του «ό,τι πείτε»!

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ευρωπαϊκές «αλλαγές»... Η Ελλάδα παρέμεινε στην πολιτική θέση του «ό,τι πείτε»!


Βρε, βρε την Ούρσουλα!

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θέλει σοβαρά να αλλάξει την... Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσφατα μίλησε, για την αλλαγή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και την εγκατάλειψη του κανόνα της ομοφωνίας στις ψηφοφορίες, για κρίσιμα ζητήματα στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

13 χώρες-μέλη αντιτάχθηκαν στις "άστοχες και πρόωρες", όπως τις χαρακτήρισαν, προσπάθειες της Ούρσουλας για αλλαγή των διατάξεων, που ισχύουν.

"Πάντα έλεγα ότι ο κανόνας της ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ, στην ψηφοφορία για ορισμένους βασικούς τομείς, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΠΛΕΟΝ, ΝΟΗΜΑ", είπε η φον ντερ Λάιεν κατά την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε ότι οι 49 προτάσεις που προετοιμάζονται για την τροποποίηση των Συνθηκών της ΕΕ θα εξεταστούν τώρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις κυβερνήσεις της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - το μόνο όργανο που έχει το δικαίωμα να προτείνει νέους κανόνες για την ΕΕ.

Σύμφωνα με τη φον ντερ Λάιεν, σε ορισμένους τομείς "η προκαταρκτική εργασία για τις αλλαγές βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη". Η πλήρης έκδοση θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Πολωνία, Βουλγαρία, Κροατία,  Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Λιθουανία, Λετονία, Μάλτα, Ρουμανία, Σλοβενία ​​και Σουηδία ήταν μεταξύ εκείνων που εξέφρασαν διαφωνία με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελλάδα παρέμεινε στην πολιτική θέση του "ό,τι πείτε"!

Σε κοινή τους δήλωση, οι εκπρόσωποι των συγκεκριμένων χωρών ανέφεραν:

"Αν και δεν αποκλείουμε καμία επιλογή σε αυτό το στάδιο, δεν υποστηρίζουμε τις απερίσκεπτες και πρόωρες προσπάθειες έναρξης μιας διαδικασίας επαναδιαπραγμάτευσης της Συνθήκης".

Λένε ακόμη ότι "δεν πρέπει να αγγίζει κανείς αυτό που ήδη λειτουργεί."

Τώρα, αν "λειτουργεί" ή όχι, οι Ευρωπαίοι πολίτες το ζουν, το βλέπουν και το πληρώνουν!

Το βέβαιο πάντως, είναι ότι, βάσει των κανόνων της Συνθήκης, οποιαδήποτε αλλαγή, για την ανακήρυξη του Γερμανού Αυτοκράτορα της Ευρώπης, που θα δίνει τις εντολές με την βοήθεια των συμμάχων του, θα πρέπει να υπάρξει ΟΜΟΦΩΝΙΑ, αγαπητή Ούρσουλα!

Ουκρανία 1945... Ουκρανία 2022...

 Της Ιωάννας Υψηλάντη

www.press-gr.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου