Amfipoli News: Κρέμα Βανίλιας με Μασκαρπόνε

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Κρέμα Βανίλιας με Μασκαρπόνε

 


Η κρέμα βανίλιας με μασκαρπόνε είναι η αγαπημένη μου και τη χρησιμοποιώ συχνά σε διάφορα κέικ. Σύμφωνα με το γούστο μου, είναι πολύ καλύτερη από την εκδοχή στην οποία χρησιμοποιείται μόνο βούτυρο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε κρέμα λεμονιού προσθέτοντας χυμό λεμονιού (και τριμμένη φλούδα, αν θέλετε) ή σε κρέμα σοκολάτας, απολύτως νόστιμο.

Υλικά

4 κρόκοι

150 γρ ζάχαρη

50 γρ κορν φλαουρ

500 ml γάλα

250 γρ μασκαρπόνε

άρωμα βανίλιας

Προετοιμασία κρέμα βανίλιας με μασκαρπόνε για κέικ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι.

Θεωρητικά, το κορν φλαουρ μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι, αλλά η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιήσετε κορν φλαουρ.

Η κρέμα είναι πολύ πιο νόστιμη και πιο λεπτή Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρι. Χωρίς να βράσει, βράζουμε τη σύνθεση μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας κατά βούληση.

Αν θέλετε μια κρέμα σοκολάτας τώρα είναι η ώρα να την προσθέσετε σε ζεστή κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί η κρέμα

Τοποθετούμε μία μεμβράνη πάνω από την κρυωμένη κρέμα, απευθείας στην επιφάνεια της κρέμας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και να σκληρύνει.

Ανακατεύουμε λίγο την παγωμένη πουτίγκα μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεπτή και ομοιογενή κρέμα.

Αφήστε το να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε για το κέικ, το κέικ ή όποιο άλλο γλυκό θέλετε 

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: dulciurifeldefel.ro

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου