Amfipoli News: Το τσάι μπανάνας είναι πιο δυνατό και από το καλύτερο υπνωτικό φάρμακο

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Το τσάι μπανάνας είναι πιο δυνατό και από το καλύτερο υπνωτικό φάρμακο  Δεν έχετε ξεκούραστο βραδινό ύπνο; Όλοι το παθαίνουμε. Με τόσο στρες στο σύγχρονο  περιβάλλον μας, μπορεί να γίνει δύσκολο να κοιμηθούμε,έτσι μένουμε ξύπνιοι και το πρωί σηκωνόμαστε κουρασμένοι.

Στρες και ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες από τα κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά παίζουν τον ρόλο τους.

Τα δυνατά φώτα αλλά και τόσοι πολλοί άλλοι παράγοντες  μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και τις ορμόνες που τελικά επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου μας.

Πολλοί διαφορετικοί εξωτερικοί και εσωτερικοί παράγοντες, μπορούν να επηρεάσουν το μυαλό σας, τις ορμόνες και το νευρικό σύστημα, που μπορεί να σας δώσουν ένα καλό ύπνο ή να σας στερήσουν την ποιότητα από τον ύπνο σας.

Το πιο εύκολο πράγμα να κάνουμε είναι να αρπάξουμε  ένα υπνωτικό χάπι, αλλά είναι αυτό μια καλή λύση; Μπορεί να λειτουργήσει βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα, θα εμποδίσει την υγεία του σώματός σας και των φυσικών ικανοτήτων.

Τα υπνωτικά χάπια έχουν γνωστές παρενέργειες όπως ζάλη, δυσκοιλιότητα, πόνος στο στομάχι, δυσκολία εστίασης, προβλήματα μνήμης και βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός και αυτό δεν επιδέχεται καμία αντίρρηση. Όσοι στερούνται τον ύπνο, το σώμα τους δεν μπορεί να λειτουργήσει στον βέλτιστο βαθμό. Δεν μπορείτε να σκεφθείτε καλά, οι κινητικές δεξιότητες σας μειώνονται και η ενέργειά σας πέφτει. ΄Βρίσκεστε σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για ασθένειες και κακές συνθήκες υγείας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Χρειάζεστε ένα καλό  νυχτερινό ύπνο. Θα αισθανθείτε καλύτερα αν κάνετε τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Δεν θέλετε τις παρενέργειες που έχουν τα υπνωτικά χάπια;

Πιείτε τσάι από μπανάνα και κανέλα.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο, αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι η φλούδα της μπανάνας έχει, ακόμη περισσότερο, κάλιο και μαγνήσιο από την ίδια την μπανάνα, και συχνά πετιούνται σαν  απορρίμματα. Όχι πια!

Με αυτή την απλή συνταγή, μπορείτε να πάρετε τα οφέλη του καλίου και μαγνησίου από την φλούδα της μπανάνας. Το κάλιο και το μαγνήσιο είναι ευεργετικά για το νευρικό σύστημα και είναι ιδανικά για χαλάρωση των μυών. Στην πραγματικότητα, το μαγνήσιο είναι το πιο σημαντικό μέταλλο για την χαλάρωση των μυών και μπορεί να μειώσει τις μυϊκές κράμπες αλλά και άλλους πόνους.

Όταν έχετε στρες, ποιο μεταλλικό στοιχείο εξαντλείται στο σώμα πρώτα; Το Μαγνήσιο!

Χρειάζεστε μαγνήσιο για να αντιμετωπίσετε το στρες και θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

Η κανέλα είναι σπουδαία, γιατί εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι ισορροπημένα, οι ορμόνες σας μπορεί να λειτουργήσουν με τρόπο που να επιτρέπουν τον καλύτερο ύπνο. Εάν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας δεν είναι κανονικά τότε μπορεί να έχετε την ενέργεια την νύχτα, ή να είναι κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αξιοποιώντας την θεραπευτική αξία της μπανάνας, η φλούδα της μπανάνας και η κανέλα διώχνει την αϋπνία και άλλες διαταραχές του ύπνου για τα καλά.

Εδώ είναι η συνταγή:

  • 1 μπανάνα (βιολογικής καλλιέργεια και με τη φλούδα)
  • 1 μικρή κατσαρόλα με νερό
  • Λίγη κανέλα (αν θέλετε)

Βήμα 1: Πλύνετε την με νερό καλά. Μετά απλά κόψτε τις δύο άκρες της μπανάνας (πάνω και κάτω), όπως φαίνεται παρακάτω:

Βήμα 2: Βάλτε την μπανάνα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Αν το νερό είναι εμφιαλωμένο ή καθαρισμένο με κάποιο τρόπο, ακόμα καλύτερα!

Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε κανέλα μέσα στο νερό. Αν θέλετε προσθέστε Stevia για να είναι γλυκό. Η  Stevia βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, και δεν ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πριν πάτε για ύπνο.

Βήμα 3: Προσθέστε περισσότερη κανέλα, αν θέλετε και απολαύσετε!

Ως άλλη επιλογή, μπορείτε επίσης να ξεφλουδίσετε και να φάτε την  βραστή μπανάνα με λίγη κανέλα επάνω την επόμενη μέρα, αν θέλετε!

Δείτε και το βίντεοΠηγή: www.citypatras.gr
Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου