ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
1 μισό ποτήρι γάλα,
μισό ποτήρι σπορέλαιο,
2 αυγά,
3 κ.σ. ζάχαρη,
περίπου 1 κιλό αλεύρι,
1 κ.γ. μπέικιν, μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην λεκανίτσα το γάλα, το σπορέλαιο, τα αυγά, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά αλευρι-μπεικιν και αρχινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή λεία. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη σε 10 ίσα κομματάκια τα οποία τα φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 ποτήρια ψιλοκομμένο καρύδι ,1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ γαρύφαλλο.
Ανοίγουμε τις μπαλίτσες πολύ λεπτά φύλλα τόσο λεπτά που εάν βάλουμε το χέρι κάτω από το φύλλο να φαίνεται
Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε γέμιση
Με τον πλάστη από την άκρη του φύλλου τυλίγουμε σε ρολό. Όπως είναι το ρολό πάνω στο πλάστη το σουρώνουμε π.Χ. όπως όταν σουρώνουμε τα σαραγλί. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί η πυρεξ. Και βάζουμε όλα τα ρολά στην σειρά.
Τα χαράζουμε. Έχουμε λιώσει 200 γρ βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω τους. Ψήνουμε στους 180 β ποθερμάσμ τι στάσεις μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινήσουν
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια ζάχαρη με 3 ποτήρια νερό για 4 λεπτά. Σιροπιάζουμε αφού έχει μείνει σε θερμοκρασία δωμάτιου τουλάχιστον 10 λεπτά η πίτα και επίσης και το σιρόπι 10 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου