ΥΛΙΚΑ
Κρέμα
450 γρ γάλα
80 γρ ζάχαρη
2 κρόκους
35 γρ κορν Φλάουερ
1 λεμόνι μέτριο ξύσμα και χυμό τα βάζουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε πολύ καλά βάζουμε να βράσει μόλις αρχίζεις να δένει και να κοχλάζει βγάζουμε από την φωτιά
Βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυωσει.
Κέικ μετράμε όλα τα υλικά με φλιτζάνι η ποτήρι του κρασιού η χωρητικότητα να είναι 150 μλ
3 αυγά μεγάλα
1 φλ γιαούρτι αγελαδινό
1 φλ και μισό ζάχαρη
1 φλ αραβοσιτελαιο
Μισό φλ γάλα φρέσκο
1 λεμόνι ξύσμα και από το μισό λεμόνι τον χυμό
4 φλ αλεύρι γ ο χ όχι πολύ γεμάτο κοσκινισμένο
2 κ γλ μπέικιν παουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν καλά
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί 26 εκ αδειάζουμε το μίγμα ισιωνουμε
Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνε κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε κύκλους η ρόμβους ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 β για 40-45 λεπτά περίπου
Όταν κρυώσει πασπαλιζουμε με άχνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου