Υλικά:
Βάση
– 5 αυγά
– 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
– 250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
– εκχύλισμα βανίλιας όσο είναι επιθυμητό
Γέμιση
– 500 ml γάλακτος
– 2 πουτίγκα σοκολάτας
– 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 2 ζαχαρη βανίλιας
– 125 g βούτυρο
– 100 ml γάλακτος
– 1 σαντιγί
– 50 γραμμάρια καρυδιών για διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ σπαμε τα αυγά , ρίχνουμε την ζάχαρη, και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια, φρυγανιά και χτυπάμε. Προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το πυρέξ μας. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο πυρέξ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα και εξετάζουμε με οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με 3 κσ ζάχαρη και τις βανίλιες.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε την σκόνη σοκολάτας και ανακατεύουμε
συνέχεια μέχρι να γίνει κρέμα και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο
και ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθεί.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και το φάκελο με την σαντιγί και χτυπάμε
Στρώνουμε την σαντιγί και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου