Amfipoli News: Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδι

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με καρύδι

 


Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κεσεδάκι ζάχαρη

1 κεσεδάκι ηλιέλαιο

4 αβγά

1 βανίλια

1 μπεκιν παουντερ

Καρυδι χοντροκομενο

Εκτελεση:

Βουτυρώνουμε το ταψί.

Στρώνουμε το φύλλο ρίχνουμε καρύδι κανέλα και λιγο ζάχαρη το τσαλακώνουμε και το βαζουμε στο ταψι.

Έτσι συνεχίζουμε και με  τα υπόλοιπα φυλλα.

Τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνουμε ολα μαζί στο μίξερ και μετα το περιχύνουμε επάνω στα φυλλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 25λεπτα.

Για το σιρόπι:

3 κεσεδάκια νερό και 3 κεσεδάκια ζαχαρη λίγο ξυσμα απο πορτοκαλί.

Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο ζεστό γλυκό.

Καλη επιτυχια!!!

ΠΗΓΗ: Στεφανία Σακάρογλου

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου