ΥΛΙΚΆ
1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη στον τρίφτη
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ.κανέλα
1 κ.γ.γαρύφαλο
ένα σφηνάκι κονιάκ
μισή κούπα σταφίδες
2 βανίλιες
Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε να δέσουν τα αρώματα τους
ΖΎΜΗ
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.ενα σφηνάκι ελαιόλαδο ένα σφηνάκι ξύδι 1 κ.γ.αλατι 2 κουπες νερό , ζυμωνουμε καλά τα υλικά μέχρι να βγάλει η ζύμη φουσκάλες χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια ανοίγουμε με νισεστε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε το φύλλο, βάζουμε γέμιση, ρολάρουμε βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει το ταψί. Λαδώνουμε από πάνω ραντίζω λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50-60 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου