Amfipoli News: ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ



  ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ από την αγαπημένη μας φίλη Εύα Χαρίτου!

Πάμε για την συνταγή.. 

Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί.

Σε ένα μπολ βάζω 200 γραμ γάλα κρύο.

Ρίχνω 1φλυτζανα σιμιγδαλι ψιλό 1 φλυτζάνα ζάχαρη όχι καλά γεμάτη 2 καψουλακια  βανίλια  3 αυγά και ξύσμα ενός λεμονιου. ανακατεύω με το σύρμα καλά  και αδειαζω το μίγμα στην κατσαρόλα που έχω το γάλα ανακατεύω εως ότου  πήξει και τέλος προσθέτω 1 Κ.της σούπας βούτυρο φυτινη  η Βιτάμ  το αφήνω να κρυώσει  αφού πριν το σκεπάζω με μεμβράνη. 

Έχω αγορασει ένα πακέτο φύλλο κρούστας 12 φύλλα έχει και θα φτιάξω 12 κομμάτια. Εν τω μεταξύ βάζω 300γραμ.βουτυρο φυτινη να ζεσταθεί η Βιτάμ εγώ αυτή τη φορά το έφτιαξα με Βιτάμ. 

Παιρνω ένα φύλλο στο πλατος πάντα και βουτυρωνω το μισό,  στη συνέχεια από πάνω  τοποθετώ το υπόλοιπο μισό  αλείφω πάλι με βούτυρο,   και με  το κουτάλι της σούπας βάζω στο κέντρο   2 κ.σ κουταλιές γέμιση    και ρολαρω  μια φορά και μετά τα πλαινα τα βάζω προς τα μεσα σαν φάκελο και συνεχίζω να ρολαρω δηλαδή 1 φύλλο 1 γαλακτομπουρεκο.εχω βουτηρωσει το ταψάκι μου  τα αραδιαζω τα βουτυρωνω καλα. έχω προθερμάνει το φούρνο στους 250 βαθμούς   βάζω το ταψί μου μέσα όταν  πάρουν χρώμα  χαμηλωνω στους 200 β. Ψήνω αντιστάσεις πάνω κάτω τελευταία σχάρα κάτω κάτω  για 40 λεπτά  και όταν το βγάλω σοροπιαζω με χλιαρό σιρόπι.

Για το σιρόπι βάζω 3φλυτζανες ζάχαρη και 500 γραμ. νερό 1 ξύλο κανέλλας 2 φλούδες λεμονιού και λίγες σταγόνες λεμονιού βράζω για λίγο και το αφήνω να γίνει χλιαρό....  

ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου