Υλικά
15 ψιλοκομμένους χουρμάδες
2 φλυτζάνια ζεστό νερό
1 φλιτζανάκι κονιάκ
Μισό πακέτο λιωμένο Βιτάμ
1 ποτήρι ζαχαρη
2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα καρυδια
1 κουταλάκι κανελά
Μοσχοκάρυδο στη μύτη από ένα κτγ
Γαρίφαλο στη μύτη από ένα κτγ
1 και μισό κουταλάκι σοδα
4 αυγα
Μισό κιλό αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
Για την σάλτσα,
3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρεμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1/2 κ γλ βανίλια
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τους χουρμάδες με το νερό και το κονιάκ να φουσκώσουν, αφού φουσκώσουν ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη την σόδα, τα μυρωδικά, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε τα καρύδια και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε 2 μακρόστενες φόρμες η σε στρογγυλή.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Εγώ πρόσθεσα και σάλτσα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρεμά γάλακτος τη μαργαρίνη τη βανίλια κ την καστανή ζάχαρη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5′
Kiki Kyriaki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου