Ορθογώνια τομή πίσω από το τέλος του Ταφικού θαλάμου!
Ειναι εκπληκτική σύμπωση εαν η τομή που είδαμε στο πρόσφατο βιντεο του λόφου Καστά συμπίπτει με το σημείο ενδιαφέροντος που ανίχνευσε ο καθηγητής Δρ. Γρηγόρης Τσόκας στην δημοσιευμένη εργασία του με τίτλο: " "
Ας διαβάσουμε τι αναφέρει σε μετάφραση από τα αγγλικά η εργασία για τη συγκεκριμένη θέση:
"Καθώς κινούμαστε προς τα κάτω, μια μάλλον γραμμική, μεγάλης διάρκειας, υψηλή ειδική αντίσταση έχει τάση ανατολικά-νοτιοανατολικά-δυτικά-βορειοδυτικά (ESE-WNW). Οι υψηλές αντιστάσεις φαίνεται να ξεκινούν από το υψόµετρο 96,7 m και έχουν σηµειωθεί ως Α στη συγκεκριµένη τοµή. Φαίνεται ότι επεκτείνονται µέχρι το υψόµετρο 89,3 m.
Καµία ερµηνεία για την ανωµαλία αυτή δεν µπορεί να προταθεί και θα πρέπει να διανοιχθεί µια ρηχή γεώτρηση ή ένα όρυγµα για να αναδειχθεί η φύση της αιτίας αυτού του υποεπιφανειακού χαρακτηριστικού. Ωστόσο, πολλοί από τους τάφους της εποχής του σιδήρου και της αρχαϊκής εποχής έχουν βρεθεί στο σημείο αυτό, οι οποίοι προφανώς είχαν σκαφτεί στην επιφάνεια του εδάφους αυτών των εποχών. Οι επίγειες όψεις των τάφων έχουν σχεδιαστεί ως σκοτεινά σηµεία στα σχήµατα 6 και 7 και έχουν επίσης τοποθετηθεί στις τοµές ERT των σχηµάτων 9 και 10.
Το γεγονός αυτό µας οδηγεί να θεωρήσουµε ότι το στοιχείο που προκαλεί την υπό συζήτηση ανωµαλία είναι ένα φυσικό φαινόµενο εφόσον βρίσκεται κάτω από το επίπεδο των τάφων. Πιθανώς οφείλεται σε ένα υλικό φακοειδές με πιο χονδρό και ξηρό υλικό σε σχέση με το περιβάλλον του, πράγμα πολύ συνηθισμένο για το ιζηματολογικό περιβάλλον της περιοχής. Το ρήγµα που παρατηρείται στη γραµµή L2 της 2D ERT στην ίδια θέση µε την εξεταζόµενη ανωµαλία εµφανίζεται σε βάθος περίπου 35 µέτρων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Ηηλεκτρική του υπογραφή δείχνει ότι δεν επηρεάζει την κοντινή επιφανειακή στράτα και συνεπώς δεν µπορεί να συσχετιστεί µε την εξεταζόµενη ανωµαλία. Οι αντίστοιχες τοµές στην επιφάνεια του εδάφους φαίνονται στο σχήµα 3. Οι παχιές σκούρες διακεκομμένες γραμμές δείχνουν τα πιθανά σφάλματα που συνάγονται από την απότομη πλευρική μεταβολή των ηλεκτρικών ιδιοτήτων στα βαθύτερα σημεία των τομογραφιών"
Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η ανίχνευση του συγκεκριμένου χώρου από την διασκόπηση Τσόκα, που σημειώνεται ως σημείο Α, έχει διαστάσεις και σχήμα παρόμοιο με την τομή που ανιχνεύεται στον λόφο Καστά. Επιπλέον η θέση του στον χάρτη διασκοπήσεων ενδεχομένως συμπίπτει με την πραγματική τομή!
Η επιμελημένη μορφή της επικάλυψης δείχνει προστασία του υποκείμενου στρώματος. Έχει γίνει εκσκαφή; Η επικάλυψη αφορά τους τάφους της εποψής του σιδήρου;
Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες εργασίες τομών και διάφορων άλλων τεχνικών στον τυμβο Καστά πρέπει να έλαβαν χώρα από το τέλος Γενάρη του 2022 μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2022. Απο εκεί και πέρα όλα καλύφθηκαν με αποτέλεσμα να μπορεί να διακρίνει κανείς το ο,τιδήποτε (όπως φαίνεται και στην εικόνα από το drone του ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Νομίζω ότι πρέπει να ρωτήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει.
Έστω να υπάρξει μια απάντηση ή μη απάντηση από τους υπεύθυνους ...
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου