Eλαφρύ, εύκολο και γρήγορο γλυκό για τη νηστεία . Ενα αλάδωτο γλυκό για την Σαρακοστή που θα σας ενθουσιάσει και όχι μόνο.
Το δίχρωμο Σιμιγδαλάτο είναι ένας τύπος χαλβά πολύ νόστιμος. Πάμε να δούμε την εκτέλεση της συνταγής;
Υλικά
7 ποτήρια νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ινδική καρύδα
κανέλα
6 κ.σ.κακάο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,τη ζάχαρη ,το σιμιγδάλι και τη βανίλια,ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και το βάζουμε σιγά σιγά επάνω από το λευκό μείγμα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδα ή κανέλα ή και με τα δυο.
Αρης-Δεσποινα Καστρινακη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου