Σας περίσσεψε κοτόπουλο και δεν ξέρετε τί να το κάνετε; Φτιάξτε ένα αφράτο αλμυρό κέικ για σχολικό κολατσιό αλλά και για συνοδευτικό στο οικογενειακό τραπέζι και ξετρελαθείτε!
Υλικά
250 ml χλιαρό γάλα φρέσκο
10 γραμμάρια ξερή μαγιά
40 γραμμάρια ζαχαρη
Αυγα 2
80 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο γάλακτος
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια αλατι
Μιξ Τυριών 200 γραμμάρια τριμμένα
Λουκάνικο 10 Φρανκφούρτης
Κοτόπουλο Όσο μας περίσσεψε
Μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Βουτυρο 80 γραμμάρια
Για το γαρνίρισμα
Μιξ Τυριών 100 γραμμάρια τριμμένα
Σουσαμι Κατά βούληση
Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και σίγουρα δεν πρέπει να πηγαίνει τίποτα χαμένο, ειδικά όταν υπάρχουν πολλά νοικοκυριά – συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας – που μετράμε τα ρέστα μας για να επιβιώσουμε.
Αν λοιπόν σας περίσσεψε κοτόπουλο δεν χρειάζεται να το πετάξετε ούτε να τρώτε την αρχική συνταγή του κοτόπουλου για μια εβδομάδα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα αφράτο αλμυρό κέικ με απλά και οικονομικά υλικά. Τέλεια συνταγή και για φοιτητές ή φοιτήτριες που ψάχνουν οικονομικές και εύκολες συνταγές για να φάνε.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα, την ξερή μαγιά και την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο γάλακτος και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε σε μία εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου.
Έπειτα κόβουμε την ζύμη σε 30 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μικρό φυλλαράκι με τα χέρια. Προσθέτουμε σε κάθε κομμάτι λίγο από το μιξ τυριών, μερικά κομμάτια λουκάνικου και λίγο κοτόπουλο που μας περίσσεψε. Στο τέλος βάζουμε και από λίγη μουστάρδα και πλάθουμε το κάθε φυλλαράκι σε μπαλάκι.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτάμε το κάθε μπαλάκι μέσα στο λιωμένο βούτυρο. Έπειτα περνάμε το κάθε μπαλάκι από το μιξ τυριών για το γαρνίρισμα και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Τα τοποθετούμε σε μία φόρμα για κέικ βουτυρωμένη, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για άλλη μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά.
Ilias Mpoyiklis - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου