Υλικά
Για τη ζύμη
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
½ κ. γλ. αλάτι
νερό όσο πάρει (περίπου 1½ φλ.)
Για τη γέμιση
350 γραμ. κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο αρνί και μοσχάρι
2 κρεμμύδια άνυδρα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πάπρικα (γεμάτη)
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 λεμόνι
λίγο γιαούρτι
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το πολίτικο λαχματζούν,
βάζοντας πρώτα το αλεύρι και τη μαγιά σε μπολ. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε νερό περίπου 1,5 φλ. και το αλάτι και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
- Βάζουμε τον κιμά στη σανίδα κοπής, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, πάπρικα, αλάτι – πιπέρι, μπούκοβο και με το μαχαίρι κόβουμε τα υλικά ξανά και ξανά (το μίγμα απλώνεται με το κόψιμο, το μαζεύουμε με το μαχαίρι και συνεχίζουμε).
- Στο τέλος το μίγμα θα γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα αλλάξει χρώμα. Ιδανικά θα ήταν αν μπορούσαμε να φυλάξουμε το μίγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 30΄.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα λαχματζούν.
- Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη με πλάστη και με τα δάχτυλα.
- Την βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
- Απλώνουμε από λίγη γέμιση, με τα δάχτυλα. Φροντίζουμε γύρω – γύρω να αφήσουμε κενό στη ζύμη (όχι γέμιση).
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 – 220°C για 15-20΄ να ροδίσουν καλά.
- Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις βγουν από τον φούρνο περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
- Στύβουμε λεμόνι.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή και με έτοιμες πίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου