Amfipoli News: ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΤΑΜΝΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΤΑΜΝΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ

 


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαράκι ελιά

Ενα κομμάτι τυρί γκούντα 

Μελιτζάνες κατα βούληση

2 Κρεμμύδια

2 σκελιδες σκόρδο

Σαλτσα κατα προτίμηση σπιτική

1κουταλια πελτέ

Λιγο κρασί

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα κόψτε τις μελιτζάνες στην μέση, και λιγο από κάτω για να πατάνε ωραία μέσα στο ταψάκι, βγάλτε την ψίχα τους από μέσα με ενα κουταλάκι και βάλτε τις σε μια λεκάνη με αλατόνερο για 20 λεπτα, ψήστε τις στο γριλ του φουρνου μεχρι να μαλακώσουν.... Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας οπως εσεις θελετε...εγω εβαλα το κρεας μεσα στην κατσαρολα σε μπουκιτσες, εσβησα με λιγο ξυδι αφου πρωτα ηπιε τα υγρα του, εριξα λιγο λαδι και το τσιγάρισα μαζι με δυο μεγαλα κρεμμύδια,τα σκορδα και έσβησα με λιγο κρασι,τελος εριξα την σαλτα μου και το αλατοπιπερο μαζι με λιγο νεράκι..έκλεισα την χύτρα μου και σε 35 ηταν ετοιμο.. 

Γεμισα τις μελιτζάνες με το κρεας και την σαλτσα του κρέατος και εβαλα και τρεις κύβους τυρι γκούντα μεσα στην καθε μελιτζάνα,τελος εριξα και απο πανω τυρακι τριμμένο...επίσης ριχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα μας μεσα στο ταψι και ψήνουμε στον φουρνο στους 22Ο μεχρι να ροδίσει και να γινει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσουλα μας...!! 

Δεν υπάρχει η νοστιμιά του...!!! Σήμερα η πεθερα μου έβαλε και λίγες πατατούλες ενδιάμεσα, του πήγαινε πολύ.

Gogo Samiou - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου