Amfipoli News: ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ

 


  Συστατικά:

1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

1 φακελάκι (2 1/4 κουταλάκι του γλυκού) ξηρή μαγιά

18 oz. αλεύρι (περίπου τρία μισά φλιτζάνια)

2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι

1/οκτώ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ

μισό φλιτζάνι συν τρεις κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο, συν περισσότερες για να λιπάνετε το μπολ

1 κουταλιά της σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο

12 oz. ντελικατέσεν κομμένη σε φέτες μοτσαρέλα χύμα λιπαρά

1 λίβρα ιταλικό λουκάνικο

8 ουγκιές. πεπερόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες

28 ουγγιές. μπορεί ολόκληρες ντομάτες San Marzano, χτυπημένες στο χέρι

Παρμεζάνα τριμμένη, για γαρνίρισμα

 Συστατικά :

1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

1 φακελάκι (2 1/4 κουταλάκι του γλυκού) ξηρή μαγιά

18 oz. αλεύρι (περίπου τρία μισά φλιτζάνια)

2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι

1/οκτώ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ

μισό φλιτζάνι συν τρεις κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο, συν περισσότερες για να λιπάνετε το μπολ

1 κουταλιά της σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο

12 oz. ντελικατέσεν κομμένη σε φέτες μοτσαρέλα χύμα λιπαρά

1 λίβρα ιταλικό λουκάνικο

8 ουγκιές. πεπερόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες

28 ουγγιές. μπορεί ολόκληρες ντομάτες San Marzano, χτυπημένες στο χέρι

Παρμεζάνα τριμμένη, για γαρνίρισμα

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη μαγιά και τις έντεκα ουγκιές. σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου ογδόντα επίπεδα) νερό σε ένα μπολ και αφήστε το να ανθίσει για 15 λεπτά. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και την κρέμα ταρτάρ μέσα στο μπολ του μίξερ. Μόλις ανθίσει η μαγιά, ανεβάστε τα ξηρά στοιχεία στο πλάι του καλαμποκέλαιου. Ενσωματώστε απαλά με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια σκληρή μπάλα.

Ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα με γάντζο ζύμης για ενενήντα δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και αφήστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 6 ώρες. Χτυπάμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 15 λεπτά.

Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο κέντρο του φούρνου και προθερμάνετε στους 450 βαθμούς Φ .

Καλύψτε το χαμηλότερο και τις πτυχές μιας φόρμας για κέικ 12 ιντσών με λιωμένο βούτυρο. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, απλώνετε περίπου τα τρία τέταρτα της ζύμης σε όλη την κάτω και πάνω πλευρά του ταψιού (κρατήστε την υπόλοιπη για οποιαδήποτε άλλη χρήση). Καλύψτε το χαμηλότερο μέρος της μοτσαρέλας μέχρι την άκρη. Καλύψτε το 1/2 με ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα ωμού λουκάνικου. Καλύπτουμε το αντίθετο 1/2 με πεπερόνι. Βάλτε μια χούφτα πολτοποιημένες ντομάτες στο pinnacle. Απλώστε με τα χέρια μέχρι την άκρη. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη παρμάς.

Ψήνετε, περιστρέφοντας στη μέση, μέχρι να ροδίσει η στρογγυλή άκρη, περίπου 25 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και μετά ανασηκώστε ελαφρά την πίτσα από το τηγάνι ή μειώστε τη φέτα σας από το τηγάνι σαν πίτα!

simple-home-recipes.orzas.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου