Amfipoli News: Σοκολατένιες μπάρες με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Σοκολατένιες μπάρες με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα



Αν θέλετε ένα πρωινό που να γεμίσει ενέργεια και νοστιμιά τη μέρα σας τότε δοκιμάστε αυτές τις σοκολατένιες μπάρες με μέλι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Υλικά
Ταχίνι 450 γραμμάρια
Μελι 200 γραμμάρια ζεστό
Κουβερτουρα 200 γραμμάρια λιωμένη
Βρωμη 200 γραμμάρια
Ξηροί Καρποί 150 γραμμάρια
Αποξηραμένα Φρούτα 80-100 γραμμάρια
Δημητριακά 150 γραμμάρια
Δεν χρειάζεται ζάχαρη για να φτιάξετε ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ για τα παιδιά σας. Σήμερα φτιάχνουμε σοκολατένιες μπάρες χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μερικά ακόμα απλά υλικά.

Είναι εύκολες μπάρες που μπορούν να καλύψουν την ανάγκη των παιδιών σας για γλυκό, χωρίς ζάχαρη. Επειδή τα παιδιά αγαπούν την σοκολάτα δεν είναι ανάγκη να τους τη στερούμε αρκεί, να την κάνουμε όσο πιο υγιεινή γίνεται. Δοκιμάστε λοιπόν αυτές τις σοκολατένιες μπάρες.

Εκτέλεση 

Αρχικά βάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα να φουσκώσουν σε χλιαρό νερό και να μαλακώσουν. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το ταχίνι, το ζεστό σαν σιρόπι μέλι και την λιωμένη κουβερτούρα, όχι για πολύ, ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά, γιατί όσο ανακατεύουμε τόσο σφίγγει το μείγμα.

Έπειτα προσθέτουμε την βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και τελευταία βάζουμε τα δημητριακά της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε με το χέρι και βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×30 εκατοστά με μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 3-4 ώρες και στην συνέχεια κόβουμε σε μπάρες.

Tips για τις σοκολατένιες μπάρες με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα
Αντί για ταχίνι μπορούμε να βάλουμε φυστικοβούτυρο ή μισό ταχίνι μισό φυστικοβούτυρο. Από ξηρούς καρπούς βάλαμε φουντούκια και αμύγδαλα χοντροκομμένα. Από αποξηραμένα φρούτα βάλαμε ξανθές σταφίδες, σύκα και βερίκοκα. Βγαίνουν περίπου 20 μπάρες των 75 γραμμαρίων.

Angeliki Kardoula - Μαγειρικές Απολαύσεις
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου