Amfipoli News: Υπήρχε αρχαίος πολιτισμός στην Ανταρκτική;

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Υπήρχε αρχαίος πολιτισμός στην Ανταρκτική;

 


Το 2016, το Διαδίκτυο πλημμύρισε από εικόνες του Google Earth της Ανταρκτικής που φαινόταν να δείχνουν πυραμίδες να διασκορπίζονται στο παγωμένο τοπίο. Οι εικόνες δείχνουν τρεις τετράπλευρες πυραμίδες που φαίνεται να είναι παρόμοιες με τις περίφημες πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο. Θα μπορούσαν αυτές να είναι πραγματικές, τεχνητές πυραμίδες που χτίστηκαν από έναν αρχαίο πολιτισμό;

Ποιος έχτισε τις πυραμίδες στην Ανταρκτική;
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση αυτών των πυραμίδων. Μερικές από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις είναι ότι οι πυραμίδες ήταν απομεινάρια ενός προγενέστερου πολιτισμού της Ατλαντίδας στην Ανταρκτική ή ότι χτίστηκαν από εξωγήινους.


Άλλοι ερευνητές έχουν προτείνει μια φυσική γεωλογική εξήγηση για τις πυραμίδες στην Ανταρκτική . Αυτοί οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι «πυραμίδες» μπορεί στην πραγματικότητα να είναι nunataks. Τα Nunataks είναι οι κορυφές των βουνών που προεξέχουν από τον πάγο και είναι ψηλότερα από το γύρω έδαφος.

Η έρευνα του Dr. Τσαρλς Χάπγκουντ
Δύο από τις «ανταρκτικές πυραμίδες» βρίσκονται 16 χιλιόμετρα από την ακτή. Η τρίτη πυραμίδα βρίσκεται κοντά στην ακτή.

Η ανακάλυψη αυτών των πυραμίδων υποδηλώνει ότι η Ανταρκτική μπορεί να κατοικήθηκε από ανθρώπους κάποια στιγμή τα τελευταία 6.000 χρόνια. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι στον Παλαιό Κόσμο έχτιζαν πυραμίδες. Η έρευνα του Charles Hapgood υποστηρίζει την πιθανή ύπαρξη ενός αρχαίου πολιτισμού σε μια ήπειρο που καλύπτεται τώρα από πάγο.

Στους «Χάρτες των αρχαίων θαλάσσιων βασιλιάδων» ο Δρ. Χάρτης Piri Reis του Charles Hapgood της Ανταρκτικής. Αυτός ο χάρτης του 16ου αιώνα συγκλόνισε τον κόσμο επειδή έδειξε την Ανταρκτική χωρίς πάγο.

Η κάρτα Piri Reis βρέθηκε στην Τουρκία. Ένας Τούρκος αξιωματικός του ναυτικού έστειλε τον χάρτη στο Γραφείο Υδρογραφικών του Ναυτικού των ΗΠΑ το 1953. Ο MI Walters, ο επικεφαλής μηχανικός του γραφείου, έστειλε τον χάρτη στο Arlington H. Mallery για αξιολόγηση. Ο Mallery διαπίστωσε ότι ο χάρτης του Piri Reis ήταν απολύτως ακριβής και ότι μπορεί να είχε αντιγραφεί από έναν χάρτη που δημιουργήθηκε πριν από 6.000 χρόνια.

Παγκόσμιος χάρτης από τον Οθωμανό ναύαρχο Piri Reis, σχεδιασμένος το 1513.

Επιβεβαίωση της κάρτας Piri – Reis
Ο χάρτης Piri Reis της Ανταρκτικής είναι πολύ ακριβής. Χρησιμοποιώντας σεισμικούς βυθομετρητές και σόναρ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ακτές, οι οροσειρές, τα οροπέδια κ.λπ. κάτω από το κάλυμμα πάγου στον χάρτη του Piri Reis αντιστοιχούν στη Γη της Queen Maud στην Ανταρκτική. Ο Olhmeyer, αρχηγός της Βρετανο-Σουηδικής αποστολής στην Ανταρκτική, έγραψε την ακόλουθη επιστολή στον Hapgood:

«Αγαπητέ καθηγητή Hapgood:

Το αίτημά σας για αυτόν τον οργανισμό να αξιολογήσει ορισμένα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του χάρτη της Ανταρκτικής του 1513 του Piri Reis έχει ληφθεί υπόψη. Ο ισχυρισμός ότι το κάτω μέρος του χάρτη δείχνει την Ακτή της Πριγκίπισσας Μάρθας του Queen Maud Land, της Ανταρκτικής και της χερσονήσου Πάλμερ είναι εύλογος. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πιο λογική και πιθανότατα σωστή ερμηνεία του χάρτη. Οι γεωγραφικές λεπτομέρειες που φαίνονται στο κάτω μέρος του χάρτη συμφωνούν αξιοσημείωτα με τα αποτελέσματα του σεισμικού προφίλ που δημιουργήθηκε πάνω από το κάλυμμα πάγου από τη Σουηδική-Βρετανική Αποστολή Ανταρκτικής το 1949, υποδηλώνοντας ότι η ακτογραμμή χαρτογραφήθηκε πριν από την ανάληψη της καλυφθεί από την κάλυμμα πάγου. Αυτό το μέρος της Ανταρκτικής είναι χωρίς πάγο. Ο πάγος σε αυτή την περιοχή έχει πλέον πάχος περίπου ένα μίλι. Δεν έχουμε ιδέα πώς τα δεδομένα σε αυτόν τον χάρτη μπορούν να συμβιβαστούν με την υποτιθέμενη κατάσταση της γεωγραφικής γνώσης το 1513».

Η επιστολή του Ohlmeyer επιβεβαίωσε τον Dr. Η θεωρία του Charles Hapgood ότι ο χάρτης Piri Reis πιθανότατα αντιγράφηκε από χάρτη της αρχαίας εποχής. Ο Δρ. Ο Τσαρλς Χάπγκουντ έγραψε στους « Χάρτες των αρχαίων βασιλιάδων της θάλασσας » ότι παρόλο που ο χάρτης Πίρι-Ρέις περιείχε γεωγραφικά πλάτη και γεωγραφικά μήκη που σχεδιάστηκαν σε ορθή γωνία σε μια παραδοσιακή επίπεδη γεωμετρία, ήταν σίγουρος ότι βρίσκονταν σε προηγούμενο χάρτη.

Ο Χάπγκουντ ήταν επίσης βέβαιος ότι ο χάρτης ήταν αρχαίας προέλευσης επειδή ο δημιουργός του χάρτη Piri-Reis χρησιμοποίησε σφαιροειδή τριγωνομετρία, η οποία πιστεύεται ότι επινοήθηκε τον 18ο αιώνα, αν και ο χάρτης Piri-Reis βασίστηκε σε αυτό Το έτος 1513 είναι χρονολογημένος

Ανεξάρτητα από την πραγματική προέλευση των πυραμίδων του χιονιού, η ανακάλυψη αυτών των αινιγματικών αντικειμένων θα αυξήσει τις εικασίες για πιθανή ανθρώπινη εγκατάσταση στην Ανταρκτική στο πρόσφατο παρελθόν.

Πυραμίδες της Ανταρκτικής. Θέση της πυραμίδας που αρπάζει την επικεφαλίδα: 79°58’39,2″ S 81°57’32,2″ Δ. ( Χάρτες Google )
hellas-now.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου