Συνταγή για μπατζίνα με τραχανά. Μία παραδοσιακή μπατζίνα με τραχανά, φέτα και κολοκυθάκια που την κάνει πιο χορταστική, αφράτη αλλά και ελαφριά, κατάλληλη τόσο για συνοδευτικό με το μεσημεριάνο μας όσο και για βραδινό.
- 2 κούπες του τσαγιού τραχανά
- 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- 3 αυγα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδαλι
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 300 γραμμάρια φέτα
Υλικά
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδαλι
Για το ταψί
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο
- 1-2 χούφτες τριμμένο κεφαλοτύρι
- Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα που την φτιάχνουν πολύ συχνά στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Καρδίτσα. Είναι λεπτές πίτες που συνήθως τις απολαμβάνουμε με φέτα. Αυτή τη φορά όμως θα δοκιμάσουμε μία αφράτη και χορταστική μπατζίνα που μοσχοβολάει παράδοση, με τραχανά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου