Amfipoli News: Εύκολη φουσκωτή ζαμπονοτυρόπιτα

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Εύκολη φουσκωτή ζαμπονοτυρόπιτα



  Σήμερα θα σας φτιάξουμε μία ζαμπονοτυρόπιτα, φουσκωτή, με τραγανό φύλλο και γέμιση που λιώνει στο στόμα. Για κολατσιό στο σχολείο, για το ολοήμερο ή για κάθε άλλη περίσταση!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας 

Για την γέμιση

2 αυγα 

1 κούπα του νες καφέ γάλα φρέσκο 

1 κούπα του νες καφέ γιαούρτι στραγγιστό 

Μισή κούπα νερό 

8 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο 

1 κουταλάκι του γλυκού αλατι 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 

1 πρέζα ζαχαρη 

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

350 γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν 

300 γραμμάρια τριμμένο γκούντα 

Για το πυρέξ

1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά 

1-2 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο 

Για το πασπάλισμα

Κατά βούληση σουσαμι 

Οι ζαμπονοτυρόπιτες είναι από τις αγαπημένες μας πίτες αφού συνδυάζουν τα αλλαντικά και το τυρί και όχι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Μιας και τα παιδιά τις αγαπούν πολύ, είπαμε να φτιάξουμε μία ζαμπονοτυρόπιτα, φουσκωτή με τραγανό φύλλο.

Μέσα σε μία μέρα το ταψί είχε αδειάσει και είπαμε να σας δείξουμε πως την κάναμε. Μία εύκολη, μαμαδίστικη ζαμπονοτυρόπιτα, που μπορείτε να την φτιάξετε σε κάθε περίσταση. Σίγουρα θα την λατρέψετε κι εσείς και αξίζει να την δοκιμάσετε.

Εκτέλεση 

Αρχικά κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε ροδέλες και φτιάχνουμε ένα μείγμα χτυπώντας τα αυγά, το φρέσκο γάλα, το στραγγιστό γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και το βάζουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα πυρέξ, το λαδώνουμε και απλώνουμε στον πάτο του την τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε από πάνω λίγα φύλλα κρούστας. Από πάνω στρώνουμε 2 κουτάλες της σούπας από το ρευστό μείγμα. Από πάνω βάζουμε το τριμμένο γκούντα, το ψιλοκομμένο ζαμπόν και άλλη μία στρώση φύλλων./

Από πάνω βάζουμε ακόμη 2 κουτάλες της σούπας ρευστό μείγμα, γκούντα, ζαμπόν και τελειώνουμε με φύλλα κρούστας και ρευστό μείγμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε για 1 ώρα την πίτα στο ψυγείο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.

 Άννα Γιαννίκου - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου