Amfipoli News: Μπουγιουρντί στο φούρνο

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Μπουγιουρντί στο φούρνο

 


Συνταγή για μπουγιουρντί στο φούρνο. Πικάντικο και πανεύκολο μπουγιουρντί για μεζέ ή ορεκτικό καλύτερο και από αυτά που φτιάχνουν στο μεζεδοπωλείο. Συνοδεύεται τέλεια με κρασάκι και φυσικά απογειώνει το ψητό κρέας. Φτιάχνεται με απλά και οικονομικά υλικά και είναι έτοιμο στο Π και Φ!

    Υλικά

  • 1 ξερό κρεμμυδι 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 1 ντοματα 
  • 1 κομμάτι φέτα 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο 
  • Κατά βούληση ρίγανη 
  • Κατά βούληση αλατι 
  • Κατά βούληση πιπέρι 
  • 1 χούφτα τριμμένο γκούντα

Το μπουγιουρντί είναι ένα πικάντικο ορεκτικό που το παραγγέλνουμε κάθε φορά όταν πηγαίνουμε σε ένα μεζεδοπωλείο ή σε μία ταβέρνα. Εξαιτίας της πικάντικης γεύσης του, συνοδεύει τέλεια το κρασί αλλά και τα κρεατικά μας. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αυθεντικό μπουγιουρντί για να το απολαύσετε και στο σπίτι.

Εκτέλεση 

Αρχικά βάζουμε σε ένα τηγάνι την πιπεριά ψιλοκομμένη μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το αλάτι. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα πήλινο σκεύος και στρώνουμε στον πάτο του την μισή ντομάτα σε φέτες. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με το κρεμμύδι.

μπουγιουρντί-στο-φούρνο-συνταγή-

Προσθέτουμε την ρίγανη και την φέτα θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια, σε όλο το πήλινο και προσθέτουμε και λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, από αυτή που μας περίσσεψε προηγουμένως από πάνω. Πασπαλίζουμε με μία χούφτα κίτρινο τυρί και επιπλέον ρίγανη και πιπέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

 Christina Efthimiou - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου