Amfipoli News: Μοσχάρι νουά με βελούδινη σάλτσα πορτοκάλι (βίντεο)

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Μοσχάρι νουά με βελούδινη σάλτσα πορτοκάλι (βίντεο)

 


  Η σημερινή μας συνταγή με μοσχαράκι νουά και γευστική σάλτσα πορτοκαλιού είναι σίγουρα μία γκουρμέ συνταγή! 

    Υλικά

  • 1 κ. νουά μοσχάρι 
  • 1 κονσέρβα μανιταρια 
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλι 
  • 1/2 ποτήρι κονιάκ 
  • 1/4 ποτηριού χυμό λεμόνι 
  • 1/4 ποτηριού ελαιολαδο 
  • 2 κ.σ. κορν φλαουρ 
  • Αλατι κατά βούληση

Είναι ένα πιάτο για ιδιαίτερες περιστάσεις και όχι μόνο. Σίγουρα αυτή η γκουρμέ και χορταστική λιχουδιά μπορεί να απογειώσει το χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι ή ένα ρομαντικό δείπνο με το άλλο σας μισό. Επίσης μπορεί να κάνει τους συνεργάτες σας, να θαυμάσουν τις μαγειρικές σας δεξιότητες, σε ένα επαγγελματικό τραπέζι.

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο και στο ζεστό λάδι σοτάρουμε το κρέας. Αφού σοτάρουμε καλά το κρέας και το θωρακίσουμε καλά, σβήνουμε το φαγητό μας με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ από το κονιάκ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Στην συνέχεια βάζουμε στο φαγητό μας τον χυμό πορτοκαλιού τον οποίο τον έχουμε αραιώσει σε 1/2 ποτήρι νερού. Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό μας να γίνεται σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου δύο ώρες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να γίνει το κρέας μας. Μόλις το κρέας μας βράσει, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Κρατάμε τον ζωμό του κρέατος στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ το οποίο το έχουμε αραιώσει σε νερό. Το κορν φλάουρ το ρίχνουμε σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε παράλληλα.

Όταν η σάλτσα μας δέσει και γίνει βελούδινη, προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια κόβουμε το κρέας μας σε μερίδες. Οι μερίδες πρέπει να είναι λεπτές φέτες κρέατος. Βάζουμε τις φέτες μοσχαρίσιου κρέατος στην κατσαρόλα με την σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Tips

Δεν χρειάζεται να έχουμε αντικολλητική κατσαρόλα για να μαγειρέψουμε το κρέας μας. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στην σάλτσα. Αν όμως θεωρήσουμε ότι θέλει λίγο νερό, μπορούμε να βάλουμε με μέτρο. Το κονιάκ είναι το βασικό συστατικό της συνταγής, οπότε καλό θα ήταν να μην αντικατασταθεί ή παραβληθεί.

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την χύτρα για να βράσουμε το κρέας μας. Παρόλα αυτά, το Konstantina’s Kitchen θεωρεί ότι στην χύτρα υπάρχει κίνδυνος να χάσει την νοστιμιά του το κρέας.

Μοσχάρι νουά με βελούδινη σάλτσα πορτοκάλι και μανιτάρια!

daddy-cool.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου