Συστατικά:
1 + ½ φλιτζάνι γάλα
¼ φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ χτυπήστε μαζί ½ φλιτζάνι γάλα, τη σκόνη κακάο και το άμυλο καλαμποκιού μέχρι να μην υπάρχουν μεγάλοι σβώλοι.
Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι γάλα και τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
ρίξτε το γάλα και το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ κόσκινο ώστε να μην μπαίνουν σβώλοι στην κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε αυτό το μείγμα σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά και χτυπήστε συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι.
Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε αμέσως το μείγμα σε 2 ραμεκίν.,
Διατηρούμε την πουτίγκα στο ψυγείο για 4 με 5 ώρες ή μέχρι να δέσει εντελώς.
Ξεφλουδίστε το προσεκτικά σε ένα πιάτο και πασπαλίστε από πάνω λίγη σκόνη κακάο και απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου