Amfipoli News: ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ.

 


Υλικά!

1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά

1 κούπα κονιάκ

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα πορτοκάλι χυμό

2 κούπες νερό

200 γρ ξερά δαμάσκηνα

200 γρ ξερά βερίκοκα

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας

Λίγο δενδρολίβανο

Λίγο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ ολες τις πλευρές

σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας!!

Βάζουμε το κρεας στην γαστρα η στο πυρεξ, σκεπαζουμε και ψηνουμε για δυο ωρες στους 180!! περνουμε το ζουμι και το βαζουμε σε μια κατσαρολα ριχνουνε τα δαμάσκηνα κ τα βερικοκα και τα βραζουμε για 5 λεπτα..τα βγάζουμε και τα βαζουμε δεξια κ αριστερά στην πιατελα με το κρεας που εχουμε κόψει σε φετες...Διαλύουμε με λιγο κρυο νεράκι το κορν φλάουρ κ το ρίχνουμε μεσα στο ζουμί.. Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας ..!!

Gogo Samiou - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου